Gemeente Onderbanken


Collegeleden dragen steentje bij aan Dag van Respect in Onderbanken

Op donderdag 13 november a.s. vindt voor de derde keer de landelijke `Dag van Respect' plaats. Deze dag vormt het feestelijk slot van een lestraject dat momenteel door 100.000 kinderen op 2.000 basisscholen in Nederland wordt gevolgd, en door een groeiend aantal scholieren van de middelbare school. De organisatie van de `respectdag' is in handen van De Stichting Dag van Respect en heeft als doel bij jongeren het vermogen te ontwikkelen om met een respectvolle houding in het leven te staan.

Ook het college van burgemeester en wethouders van Onderbanken draagt dit jaar weer haar steentje bij aan de bewustwording van respect bij kinderen. Zo zal burgemeester Clermonts op donderdag 13 november gastlessen over respect verzorgen op basisschool De Schatkist in Schinveld. Wethouder Ubachs en wethouder Stevelmans brengen een bezoekje aan de basisscholen Aan de Belboom en De Tweesprong in Schinveld. De drie collegeleden zullen met de leerlingen in gesprek gaan over het thema `respect'.

Stichting Dag van Respect
De `Stichting Dag van Respect' is een initiatief van rabbijn Awraham Soetendorp en ir. Jack van Praag. De rabbijn heeft in zijn loopbaan ervaren dat juist kinderen zich graag inzetten voor een betere wereld. Daarom startte hij een project waarin kinderen zelf actief met respect bezig zijn. De stichting stimuleert inmiddels het hele jaar door respect in de maatschappij.
Kijk voor meer informatie op de website www.dagvanrespect.nl