Gemeente Rotterdam

Op donderdagochtend 13 november 2008 slaan bewoners van Scheepmakerskade (Stadsdriehoek) en Gemeentewerken de handen ineen om de kop van de kade (ter hoogte van portiek 108-120) in één dag een stuk groener te maken. Deze Groene Tornado duurt van 10.30 tot 12.30 uur en vindt plaats in het kader van Rotterdam Groenjaar 2008. Paulette Verbist dagelijks bestuurder buitenruimte- van Centrumraad zal om 11.00 uur het startschot geven.

Scheepmakerskade
De wens van bewoners om een veldje vlak bij het water op te knappen en vervolgens te beplanten bestond al langer. Met een bijdrage van Centrumraad en Groenjaar kan dat nu ook uitgevoerd worden. Bewoners dragen zelf zorg voor het onderhoud van het groen.

Groene Tornado
In het kader van Groenjaar 2008 hebben er dit jaar in 5 straten gezamenlijke groenacties plaatsgevonden, waarbij bewoners en Gemeentewerken in 1 dag de straat groener hebben gemaakt. Bewoners hebben toegezegd het aangebrachte groen te onderhouden. Nog eens 60 straten -die zich hadden aangemeld voor een Groene Tornado- hebben van Opzoomer Mee een klein budget ontvangen om hun groenplannetjes zelfstandig uit te voeren.

Bron: Gemeentewerken, 07-11-2008