Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Minister Vogelaar reikt boek uit aan leerlingen Zuidoost


7 november 2008

Donderdag 13 november om 11.15 uur reikt minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie aan kinderen van de basisscholen De Blauwe Lijn en Onze Wereld het boek `Brand in Chocoladestad' uit. Het boek is een van de projecten uit het actieplan van Zuidoost om van de E-, G- en K-buurt een prachtwijk te maken.

Minister Vogelaar heeft een deel van de Bijlmermeer, de E-, G- en K-buurt, aangewezen als een van de veertig buurten in Nederland die de komende tien jaar moeten veranderen in een `krachtwijk'. Het stadsdeelbestuur van Amsterdam Zuidoost, de woningcorporaties Rochdale, Ymere, Eigen Haard en De Key hebben in antwoord hierop een gezamenlijk actieplan opgesteld.

Een van de projecten in dit actieplan is het buurtproject `Ieder Kind Een Eigen Boek', opgezet door een groep bewoners van het stadsdeel. Zij ontwikkelden het idee om basisschoolleerlingen een boek cadeau te doen. Om kinderen te stimuleren om te lezen speelt de lezer en zijn vriendjes de hoofdrol in het boek. Ieder kind heeft zo een eigen en uniek boek.

Een tweede doel van het boek is om kinderen te informeren over veiligheid en brandpreventie. Jaarlijks gebeuren er nog veel ongelukken doordat kinderen de gevaren van brand onvoldoende inzien. Het verhaal is dan ook in overleg met de brandweer Amsterdam tot stand gekomen.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet:"Het leuke en leerzame boek past heel goed in de wijkaanpak waarbij we samen met de woningcorporaties en de overheid flink investeren om van deze buurten prachtige woonwijken te maken. Maar dit project van initiator Gé Ruijfrok laat ook goed zien dat wij in deze wijkaanpak samen optrekken met de bewoners."

Eerder deze maand ontvingen leerlingen van de overige basisscholen in de E-, G- en K-buurt het boek `Brand in de Chocoladestad'.