Gemeente Dirksland


Burgemeester Stoop verzorgt gastlessen op basisscholen tijdens de Nationale Dag van Respect

Op donderdag 13 november a.s. vindt de landelijke "Dag van Respect" plaats. Die dag is drie jaar geleden in het leven geroepen omdat er in de samenleving vaak gebrek is aan respect. Op de "Dag van Respect" geven betrokken Nederlanders gastlessen op basisscholen. Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland draagt graag bij aan dit initiatief. Burgemeester Stoop van de gemeente Dirksland vindt het erg belangrijk om met de jeugd over respect te praten, stil te staan bij wat het betekent en te proberen met elkaar verdraagzamer te zijn.

Gastles voor groep 7 en 8
Logo Dag van Respect Alle basisscholen uit de gemeente konden zich opgeven voor een gastles door burgemeester Stoop. Daarnaast kunnen de leerkrachten zelf met de leerlingen stil te staan bij de betekenis van respect en het lesprogramma hierop afstemmen. Drie scholen hebben gereageerd op het verzoek; de openbare basisschool De Inktvis in Dirksland, de protestants-christelijke basisschool Prins Maurits in Dirksland en de openbare basisschool Roxenisse in Melissant. Door middel van het verzorgen van een gastles aan de groepen 7 en 8 van deze basisscholen staat burgemeester Stoop, samen met de leerlingen, stil bij het belang van respect voor een ander, elkaar en de wereld om ons heen.

Interactief
Tijdens de gastles zal niet alleen de burgemeester zelf aan het woord zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor de leerlingen zelf. Door hen actief na te laten denken over de betekenis van respect en er met elkaar over te praten, wordt gestimuleerd dat jongeren met een respectvolle houding in het leven staan.

Ga voor meer informatie over de Dag van Respect naar de website.