Ingezonden persbericht


Elephant Parade Antwerpen - Slotveiling

Beste,

Op donderdag 13 november eerstkomend kent de Elephant Parade Antwerpen 2008 een meer dan waardige finale met de slotveiling in de Marmeren Zaal van de Zoo Antwerpen. Vanaf 18.30u. verzamelen diegenen die zich inschreven voor het programma met diner en veiling zich op het terras van de Marmeren Zaal, waar alle olifanten die voor de verkoop in aanmerking komen, verzameld zullen staan.

Van maandag 10 t/m woensdag 12 november staan de olifanten trouwens opgesteld in de Looszaal van de Zoo, tijdens de kijkdagen die de veiling voorafgaan. Tijdens deze kijkdagen zijn voorbiedingen mogelijk via de voorziene formulieren. Een permanentie van de Elephant Parade organisatie is daar voorzien, in de persoon van coördinator Patrik Mertens.

Rond 20.00u. op 13 november zullen presentatoren Saartje Vandendriessche en Dirk Draulans de eerste introducties verzorgen en de eerste gasten naar hun voorkeurolifant vragen.

Uiteraard bent U als pers welkom op dit gebeuren. Wij hebben daarvoor geen zitplaatsen in de Marmeren Zaal meer beschikbaar ­ de zaal is uitverkocht ­ maar ontvangen U graag vanaf 20.00u. in de Verlatzaal, naast de Marmeren Zaal, waar ook de meerderheid van de artiesten en ook een aantal bijkomende potentiële bieders op de kunstolifanten zullen verzamelen. Er wordt U daar met plezier een drankje en een hapje aangeboden en U zult de veiling van daaruit kunnen volgen. Fotografen en camera-operatoren zullen uiteraard ook in de zaal opnames kunnen maken.

Ik geef nog graag mee dat de olifant "The Real One" van kunstenares Sabine Maes, die twee weken terug door vandalen in het Willemdok werd gekieperd en daarbij zwaar beschadigd raakte, eerstdaags in herstelling gaat. Maar vooral dat Sabine Maes meteen bereid was op half formaat (hoogte 75 cm) een nieuwe "Real One" te maken die tijdig afgewerkt zal zijn en mee in de veiling komt. Zo is de symbolische cirkel van baby-olifantjes rond die begon met Mosha, de kleine olifant met de door een landmijn afgerukte voorpoot, die in het Elephant Hospital in Thailand, iets voor aanvang van de Elephant Parade 2008, een op maat gemaakt kunstbeen aangemeten kreeg, en die eindigt met de kleine Real One, die, na een aanslag op zijn grote broer in Antwerpen, diens plaats op de veiling inneemt. En zo is het kader waarin de Elephant Parade 2008 zich manifesteerde, nog eens treffend geschetst.

Wij hopen op het einde van de veilingavond een recordbedrag te kunnen bekend maken.

Graag verneem ik nieuws rond uw komst naar de veilingavond, ook vanwege de noodzakelijke inschrijving van de deelnemers voor de toegangscontrole van de Zoo.

www.elephantparade.com ­ www.elephantparade.be