Gemeente Son en Breugel



1e Lustrum Mantelzorgdag in Son en Breugel

Op donderdag 13 november 2008 zal wethouder Judith Verschelling een groot aantal mantelzorgers in het Vestzaktheater toespreken en bedanken voor hun inzet, zorg en aandacht voor diegenen die dit van hen vragen

---

De Mantelzorgdag wordt dit jaar voor de vijfde maal in Son en Breugel gehouden. De organisatie van deze dag is in handen van de Vrijwilligerscentrale, Brede Welzijns Instelling Son en Breugel en PuntExtra ZuidZorg. Het thema is: Zorgen voor een ander is topsport.

Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en zelf verwend en verzorgd. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van de Mantelzorgdag zal wethouder Judith Verschelling een speciale attentie aan alle mantelzorgers uitreiken.

Van 10.30 tot 16.00 uur gaan de vrijwilligers met een groot aantal activiteiten aan de slag; naast ontspanningsoefeningen en koersbal worden workshops georganiseerd over kleuren-analyse, schilderen en winterkransen maken.
Tussen de middag zal een feestelijke lunch geserveerd worden.

Mantelzorgers in Son en Breugel kunnen voor informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning, begeleiding en advisering terecht bij het Steunpunt Mantelzorg in de Woonzorgcentrale.

"Mantelzorg is niet altijd even makkelijk. Hier mogen we best wel eens bij stilstaan. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat je die zorg voor familie, buren of vrienden op je neemt. Mantelzorg overkomt je; in tegenstelling tot vrijwilligerswerk, waar je duidelijk zelf voor kiest", aldus wethouder Judith Verschelling.