Gemeente Delft

Gemeente en politie in actie tegen zakkenrollerij

Gemeente Delft en Politie Haaglanden starten de komende periode een zakkenrollerijcampagne. Doel hiervan is om bezoekers van de binnenstad bewust te maken van de risico's op zakkenrollerij.

Juist in de feestmaanden is er sprake van een stijging van zakkenrollerij. Helaas zijn mensen zich vaak onvoldoende bewust van de risico's. De gemeente en de politie zetten daarom tijdelijk extra personeel in om bezoekers van de Delftse Binnenstad te waarschuwen en tips te geven.

Medewerkers van Toezicht Openbare Ruimte (TOR) van de gemeente en politieagenten delen flyers uit aan bezoekers om ze alert te maken op de risico's. De wijkagenten van de binnenstad van Delft delen ook bij winkeliers posters en flyers uit zodat zij het publiek kunnen attenderen. Daarnaast zet de politie op drukke koopdagen een burgerkoppel in om zakkenrollers op heterdaad aan te kunnen houden.

Start campagne 'pers moment'
Op donderdag 13 november is er tussen 11.00 en 16.00 uur een 'nep-boef' in de binnenstad aanwezig. Hij zal zijn slag proberen te slaan bij het winkelend publiek en vraagt hiermee op een ludieke manier de aandacht voor zakkenrollerij. Graag nodigen we de media uit om hiervan verslag te doen. Om 13.30 uur is er een officieel persmoment in de Paradijspoort naast de Hema.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft