Streetdancers nemen Utrechtse binnenstad over

12/11/2008 17:22

Mars Nederland

Treinreizigers en winkelend publiek opgepast. Een groep streetdancers neemt donderdagavond 13 november korte tijd bezit van de Utrechtse binnenstad. Ter gelegenheid van het MARS(R) WK Streetdance, dat van 18 tot en met 22 november in Eindhoven plaatsvindt, laat een gezelschap van Nederlandse kampioenen de nieuwste moves zien op drukke locaties als Hoog Catharijne, de Ganzenmarkt en de Neude. In een stoere bus rijden ze die avond door de Domstad om op bovengenoemde plekken eruit te springen en hun kunsten te vertonen. Gewapend met een gettoblaster vol swingende beats zullen ze menig voorbijganger verrassen.

Kampioenen laten nieuwste bewegingen zien

Als voorproefje op het MARS(R) WK Streetdance laat een groep Nederlandse kampioenen in Utrecht zien hoe je rondjes op je hoofd kunt draaien, wat de meest hippe hiphopmoves zijn en welke varianten van 'de robot' mogelijk zijn. De dansers vormen samen de groep X-Pack en doen in die hoedanigheid ook mee aan het WK. MARS(R) is hoofdsponsor van het dansevenement dat wordt georganiseerd door Fishec, Federation for International Streetdance & Hip Hop Education & Competitions.

Streetdance is als onderdeel van de hiphopcultuur in de jaren zeventig ontstaan in de New Yorkse wijk The Bronx. Door hun danskunsten te vertonen, hadden de jongeren de mogelijkheid te ontsnappen om aan de anonimiteit. Inmiddels is streetdance uitgegroeid tot een sport die wereldwijd door miljoenen mensen beoefend wordt.

Leer dansen als Justin Timberlake

Eindhoven biedt volgende week onderdak aan 's werelds beste streetdancers tijdens het MARS(R) WK Streetdance. Electric boogie, locking, old skool/new skool en headspins. Het is allemaal te zien in het Indoorsportcentrum van de lichtstad. Vanuit alle windstreken komen dansers naar ons land om hun kunsten te vertonen en natuurlijk om die ultieme 'vibe' te voelen. Naast de competities in de verschillende categorieën worden workshops gegeven door onder meer Marty Kudelka, de Amerikaanse choreograaf van topartiest Justin Timberlake.

De tien dansers beginnen om 17.00 uur aan hun act in Utrecht in Hoog Catharijne, bij de stadsingang Clarenburg. Om ongeveer 19.00 uur trekt de groep naar de Ganzenmarkt en om 19.15 uur verschijnen de dansers op de Neude. Rond 19.30 uur keert het gezelschap terug naar Hoog Catharijne. (NB: dit zijn richttijden, zie onder voor exacte informatie over contactpersonen.)





http://www.mars.nl

http://www.mars.nl/