Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Smaken verschillen, ook in IJsselmonde

Meer dan honderd IJsselmondenaren luisterden naar elkaars verhalen op de Dag van de Dialoog...

Dat er verschillen zijn is in één oogopslag duidelijk: jong en oud, allochtoon en autochtoon, mannen en vrouwen. Veel verschillende IJsselmondenaren hebben meegedaan aan de Dag van de Dialoog die welzijnsorganisatie Perspect organiseerde op 7 en 8 november jl.

Dat er ook veel overeenkomsten zijn blijkt op het moment dat de deelnemers met elkaar in gesprek gaan en vooral ook naar elkaar luisteren. Dat is dan ook het doel van de Dag van de Dialoog.

Bram van Hemmen, portefeuillehouder van de deelgemeente IJsselmonde, is enthousiast over wat de Dialoog allemaal oplevert. Bij smaken verschillen denk je alleen aan eten, maar er kwam heel veel uit ons gesprek. Fadma, deelneemster in Tuinenhoven, vindt de dialoog geslaagd. Ze is pas een paar maanden in Nederland en vindt het erg spannend om mee te doen. Haar goede voornemen is dan ook om beter Nederlands te leren, zodat ze nog meer de dialoog kan aangaan.

Portefeuillehoudster Nurten Karisli is ook erg tevreden. Bij haar aan tafel vertelde een mevrouw hoe het was om als één van de eerste Antilliaanse vrouwen in IJsselmonde te wonen en dat leverde ontroerende momenten op. In totaal heeft Perspect 16 dialooggesprekken in 4 wijken georganiseerd en hebben meer dan honderd IJsselmondenaren naar elkaars verhalen geluisterd.