NVLF


PERSBERICHT

Studenten Hogeschool Utrecht winnen logopedieprijs 2008

Woerden, 12 november 2008 ­ Jantine van Dijk, Chantal de Wit en Sonja Koster zijn de winnaars van de Bachelor Logopedieprijs 2008. Hun afstudeerproject `Learning Together' werd als beste uit zeven genomineerde eindscripties gekozen. Het is een behandelprogramma voor meervoudig complex gehandicapte kinderen met een visuele beperking. De jury oordeelde dat de drie oud studenten van de Hogeschool Utrecht boven de stof staan en een moeilijk toegankelijk onderwerp overtuigend weten te presenteren. Juryvoorzitter drs. J.G. Kalf reikt de prijs op 12 november uit.

Tijdens hun afstudeeronderzoek vergeleken de drie winnende logopedisten tien weken lang de bewegingen en geluiden van de kinderen in individuele sessies. Op drie meetmomenten in de eerste, vijfde en tiende week brachten ze de non-verbale communicatievormen en de preverbale communicatieve functies van de kinderen in kaart. Uit het onderzoek is gebleken dat bij alle kinderen een ontwikkeling in communicatievormen als in communicatieve functies is te zien.
Volgens het juryrapport was de uitvoering van het onderzoek niet altijd makkelijk, maar de drie winnaars bleken vindingrijk. De voorzitter namens de logopedie-opleidingen SRO noemt de afstudeerscriptie van Jantine van Dijk, Chantal de Wit en Sonja Koster een schoolvoorbeeld van innovatie voor de beroepspraktijk. `De prijs gaat dit keer naar een sterke combinatie van leren en innoveren'.

Alle 24 genomineerden zijn inmiddels afgestudeerde logopedisten van de Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Fontys Hogeschool, Hogeschool Zuyd, Hogeschool Windesheim en Hogeschool HAN. De uitreiking van de prijs, waaraan een bedrag van 750 is verbonden, vindt dit jaar voor de derde keer plaats. De prijs is een initiatief van de beroepsvereniging van logopedisten NVLF en de gezamenlijke logopedieopleidingen.


Noot voor de redactie (