Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eerste Burgerinitiatief uitgevoerd

Zelf rijdt mevrouw J.H. Bette-de Rouwe geen auto; wel vroeg ze de deelgemeente Charlois een oplossing te zoeken voor het probleem van haar medebewoners van appartementencomplex Poort van Zuid 1993. Op drukke momenten, bijvoorbeeld bij evenementen in Ahoy was de parkeergarage van dit complex nagenoeg onbereikbaar met de auto. Ze diende een Burgerinitiatief in bij de Charloise deelraad.

Haar Burgerinitiatief is in maart 2006 in de deelraadsvergadering behandeld. Daarbij is besloten eerst de effecten van het parkeergeleidingssysteem af te wachten en daarna nader onderzoek te doen naar eventuele fysieke maatregelen. Deze zijn nu gevonden in de aanleg van een aparte toeleidingsstrook naar de parkeergarage. Op vrijdag 7 november opende dagelijks bestuurder Ed Goverde de verbeterde toegang tot de parkeergarage van dit appartementengebouw. Het is het eerste Charloise Burgerinitiatief dat is uitgevoerd.

Sinds 2004 kunnen inwoners van de deelgemeente Charlois een Burgerinitiatief indienen. Als zij een goed idee of plan hebben voor hun buurt of wijk en voldoende mensen rond zich verzamelen die dit plan ondersteunen, dan kunnen zij een Burgerinitiatief indienen bij de Charloise deelraad.