Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 13-11-2008

Poging inbraak

MAARSSEN In de vroege ochtend van donderdag 13 november werd door meerdere verdachten geprobeerd in te breken. Zij vertrokken zonder buit.

Rond 03.30 uur kreeg de politie de melding dat werd ingebroken bij een winkel aan het Zwanenkamp. Een getuige melde dat twee donkere scooters voor de winkel stonden en dat drie verdachten probeerden het pand open te breken. De drie waren donker gekleed en droegen mutsen en capuchons.

Agenten gingen moet spoed ter plaatse, maar de vogels bleken al te zijn gevlogen. Van een getuige hoorden de agenten dat de verdachten er op de scooters in de richting van het tunneltje Spechtenkamp vandoor waren gegaan. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Bij de winkel hadden de verdachten inderdaad geprobeerd in te breken, maar het was hen door de goede beveiliging niet gelukt binnen te komen.

Aan getuigen van de poging tot inbraak en aan mensen die de verdachten voor of na de inbraak in de omgeving van het Zwanenkamp/Spechtenkamp hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Autokraken

MAARSSEN Door twee verdachten werd op woensdagavond 12 november in drie autos ingebroken. Het tweetal is niet aangehouden.

Rond 18.40 uur zag een getuige dat twee jongens op een scooter zich erg verdachte gedroegen op het Harmonieplein. De getuige belde 112 en direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Op het moment dat de getuige had opgehangen, zag hij dat de verdachten honderd meter verderop de achterruit van een auto insloegen. Vervolgens ging het tweetal er in de richting van de Kerkweg vandoor. Het ging om twee blanke jongens, donker gekleed en zij reden op een donkere scooter. De bestuurder had een donkere helm op, de bijrijder een zwart petje.

Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. Het tweetal bleek op het Harmonieplien in twee autos te hebben ingebroken en op de Raadhuislaan in een derde auto. Zij hadden onder andere computerapparatuur en geluidsapparatuur gestolen. Op de Raadhuislaan spraken de agenten nog met andere getuigen.

De agenten wisten ter plaatse contact te leggen met één van de auto-eigenaren. Zij kregen de andere twee niet te pakken en hebben daarom, gezien het slechte weer, de vernielde ruiten met een vuilniszak afgeplakt.

Aan getuigen van de autokraken en aan mensen die de verdachten voor of na de kraken op of in de omgeving van het Harmonieplein/Raadhuislaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.