Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 13-11-2008

Poging inbraak

NIEUWEGEIN Drie verdachten werden op woensdagavond 12 november gestoord bij een woninginbraak. Zij gingen er zonder buit vandoor.

Rond 23.05 uur bevond een 71-jarige vrouw zich op de eerste verdieping van haar woning aan de Strawinskystraat. Zij hoorde breekgeluiden aan de achterkant van haar woning en keek vervolgens uit het raam. Daarbij zag zij drie jongens uit haar tuin wegrennen.

Allen waren rond de 1.75 meter en waren donkergekleed. Eén van de verdachten was een licht getinte jongeman van ± 25 jaar, donker kort opvallend vet haar, mager gezicht, zwart jack en een donkere broek.

De verdachten hadden geprobeerd aan de achterzijde van de woning een deur open te breken. Doordat zij vroegtijdig werden opgemerkt door de bewoonster werden zij gestoord bij hun criminele activiteiten en zijn niet in de woning geweest.

Aan getuigen die de verdachten op of in de omgeving van de Strawinskystraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Autokrakers op A12 klemgereden

NIEUWEGEIN Twee verdachten van een autokraak werden op woensdag 12 november op de Rijksweg A12 klemgereden en aangehouden.

Rond 19.45 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Buizerdlaan in een auto hadden ingebroken en er vervolgens in hun auto vandoor waren gegaan in de richting van de Rijksweg A2. Meerdere politie-eenheden werden met spoed die kant opgestuurd. Agenten zagen de auto met de twee verdachten op de Rijksweg A2 rijden. Zij verzochten meer politieautos ter plaatse om de verdachten in te kunnen sluiten.

De verdachten reden vervolgens de Rijksweg A12 op. Daar werden zij door drie politieautos ingesloten en tot stoppen gedwongen. De twee verdachten, mannen van 21 en 25 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en hun auto werd in beslag genomen. In de auto troffen de agenten autokrakersgereedschap aan, ook dat werd in beslag genomen.

Op de Buizerdlaan spraken agenten met de getuige. Zij had gezien dat de twee verdachten in een parkeergarage hadden geprobeerd in een auto in te breken. Doordat de verdachten zagen dat er mensen de parkeergarage in kwamen lopen, hadden zij hun poging opgegeven en gingen er in hun auto vandoor. Door de getuige werd daarop direct 112 gebeld.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.