Provincie Noord-Holland

Datum


13-11-2008

Onderwerp

Provincie investeert in Pim Mulier Honkbalstadion

Anouk Hespe

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten maximaal
4.222.000 te investeren in de verbouwing van het Pim Mulier honkbalstadion in Haarlem. Met dit bedrag kan de A-status behouden worden en zullen de benodigde aanpassingen ten behoeve van de European Baseball League (EBL) worden gesubsidieerd, zoals kunstgrasvelden, hekwerken, elektrische scoreborden, krachtruimten en mediaruimten. In februari nemen Provinciale Staten een definitief besluit.

In het collegeprogramma Krachtig, in balans heeft GS aandacht voor het belang van hoogwaardige sportvoorzieningen, die niet alleen een regionale of provinciale betekenis hebben, maar die tevens een (inter)nationale uitstraling hebben. Goede sportaccommodaties zijn een randvoorwaarde om de breedtesport, gehandicaptensport en topsport te kunnen laten floreren: zonder breedtesport geen topsport.

Het Pim Mulier stadion is onderdeel van het gehele sportpark waar naast honk- en softbal ook sporten als voetbal, tennis en atletiek worden beoefend. Een investering van de provincie komt tegemoet aan de wens van de Staten om te investeren in breedtesport en gehandicaptensport. Met een upgrading naar de EBL-eisen krijgt het stadion een (inter)nationale uitstraling. Door de komst van de EBL kunnen Europese wedstrijden en oefenwedstrijden van de Major League Baseball (MLB) worden gespeeld.

Daarnaast wordt ook een subsidie van 50.000,- verleend aan de Koninklijke Nederlandse Hockeybond voor de ontwikkeling van plannen voor het nieuwe Wagener Hockeystadion. Met de gemeente Amsterdam en Amstelveen en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond zijn recentelijk gesprekken gevoerd over de nieuwbouwplannen van het stadion.