Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Openluchtworkshops voor kinderen in IJsselmonde

hierisplekzat.nl is de ontmoetingsplek voor kinderen in IJsselmonde

Op 12 november is een serie spannende openluchtworkshops voor kinderen in IJsselmonde gestart. De workshops zijn onderdeel van hierisplekzat.nl, een project van Villa Zebra in opdracht van Deelgemeente IJsselmonde in het kader van het programma Kindvriendelijke Wijken.

De website www.hierisplekzat.nl moet gaan dienen als digitale ontmoetingsplek voor kinderen. Tijdens de openluchtworkshops komen diversen plaatsen en onderwerpen aan bod. Wat vinden de kinderen van hun buurt? Kinderen helpen elkaar de wijk te ontdekken want als je goed kijkt is er plek zat. Alles wat tijdens de openluchtworkshops wordt gedaan of gezegd, krijgt een plaats op hierisplekzat.nl. Hier kunnen bezoekers van de website en de deelgemeente alles nog eens terugkijken of op onderwerpen reageren.

Kinderen die met de gratis openluchtworkshops mee willen doen moeten goed opletten. Een paar dagen van te voren maakt Villa Zebra de exacte plaats bekend via affiches. De affiches worden ook aangeboden aan de scholen in de directe omgeving. Op de dag zelf volg je het afzetlint of spot je de enorme hierisplekzat.nl ballon. De eerste serie wekelijkse openluchtworkshops in IJsselmonde ging van start op woensdag 12 november. Het thema van de tweede middag is PARKSHOOTERS en die workshop zal plaats vinden ergens in Park de Twee Heuvels. Op 17 december is de laatste workshop en eindigt de eerste reeks met: BORD VERVOLGD. In het voorjaar en het najaar van 2009 gaan weer twee series openluchtworkshops van start.

De openluchtworkshops vinden plaats op:

- 19 november PARKSHOOTERS (Locatie: Park de Twee Heuvels) in aanwezigheid van Bram van Hemmen van het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde

- 26 november SPACERACE (Locatie: Grasveldgebied tussen Ruimersdijk en Herenoord)

- 3 december - SNELLE SOUNDS (Locatie: Talud langs de snelweg)
- 10 december IJSSELMONSTER (Locatie: Van Brienenoordeiland)
- 17 december - BORD VERVOLGD (Locatie: Plaats in Oud IJsselmonde)

Villa Zebra
Villa Zebra maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In het gebouw aan de Stieltjesstraat 21 in Rotterdam is tot en met 14 december 2008 de beeldententoonstelling Had Alice haast? te zien. Maar Villa Zebra is ook actief in de Rotterdamse wijken. Zo is Villa Zebra iedere woensdag te vinden in de Oleanderbuurt (Sint Andriesstraat 204-206) in Bloemhof en nu dus ook in Rotterdam IJsselmonde met hierisplekzat.nl.

Villa Zebra is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Iedere woensdag, zaterdag en zondag kunnen kinderen ook een workshop volgen (in de vakanties alle dagen geopend en alle dagen workshops).

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 3071 JV ROTTERDAM Telefoon: 010 241 17 17 - E-mail: post@villazebra.nl - Actuele informatie op: www.villazebra.nl