Datum: 13 november 2008

Voorhout Aantreffen kleine hennepkwekerij De politie heeft op woensdag 12 november, rond 11.05 uur, aan de Harman de Vriesstraat in Voorhout een kleine hennepkwekerij aangetroffen. 20 hennepplanten stonden te groeien in de woning van een verdachte. De verdachte, een 37-jarige Voorhouter, verklaarde dat hij de kwekerij grotendeels voor eigen gebruik had opgezet. In een later stadium wilde hij de hennep ook gaan verkopen. De verdachte is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.

Ouderkerk aan den IJssel Politie onderzoekt verduistering motor De politie heeft woensdagmorgen 12 november twee Rotterdammers van 24 en 33 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een verduistering van een motorfiets op zondagavond 4 mei in Ouderkerk aan den IJssel. De 26 jarige eigenaar van de motorfiets had de motor via internet te koop aangeboden. Een geĂŻnteresseerde man kwam langs op een motorfiets en maakte, met achterlating van zijn eigen vervoersmiddel, een proefrit. Hij keerde echter niet terug. De achtergelaten motorfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Op basis van een anonieme tip is de politie op het spoor van de Rotterdammers gekomen. De 24 jarige Rotterdammer is in vrijheid gesteld, de ander wordt nog vastgehouden voor verder verhoor.

--- einde berichten ---