CDA afdeling Gelderland


Winnaars Gelders Jeugd Parlement met Statenleden naar Vitesse
---

Strakke voorbereiding, teamwork, een winning mentality en op het goede moment inkoppen De verschillen tussen het team van Vitesse dat afgelopen zondag met 3-1 in eigen huis Ado versloeg en de winnaars van het jongerenparlement waren eigenlijk minimaal. Al werkten de voetballers van Vitesse zich op het veld nog in het zweet terwijl de jongeren boven in de lounge met een drankje in de hand op hun gemak van de wedstrijd konden genieten.

Vorige week woensdag, donderdag en vrijdag deden scholieren van verschillende Gelderse middelbare scholen mee aan het door de provincie georganiseerde Gelders Jongeren Parlement. Ze bedachten reele oplossingen voor problemen als het gebrek aan jongerenparticipatie bij de politiek, of de stijgende zeespiegel ten gevolge van het broeikaseffect. Net als echte politici moesten ze ook aangeven hoe ze hun plannen wilden gaan bekostigen. Daarnaast was het belangrijk dat andere partijen in de kracht van hun voorstel geloofden: ze moesten het dus ook overtuigend aan de man brengen.

Het winnende project- een politiek cafe op straat om jongeren te laten zien dat politiek ook hen aangaat en leuk is - wordt binnenkort echt uitgevoerd.

De beste deelnemers werden door de provincie uitgenodigd om samen met Statenleden Wieneke Mulder van het CDA en Yasemin Cegerek van de PvdA de wedstrijd van Vitesse bij te wonen. Zo konden ze niet alleen genieten van het teamwork en inzet van anderen, maar tussendoor ook met de jonge statenleden praten over hun ervaring in de politieke praktijk.

âEen mooie afsluiting van het Jongeren Parlement! Het praten met Wieneke was hartstikke leuk, je hoort eens hoe het er in het echt aan toe gaat en denkt, dat is mooi, dat wil ik ook!! Nu weet ik zeker dat ik hiermee verder gaâ

Toen Gelderland ook nog eens dik won van ADO was de roes totaal.

âWat een mooie week. Als je ergens in gelooft en er echt voor gaat dan lukt het, je ziet het zelfs aan Vitesse.âGlunderde een deelnemer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wieneke Mulder,
Statenlid
T 06-54346571
E w.mulder@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 13-11-2008