Saxion Hogescholen
BR>

do 13 november 2008

Studenten tevreden over onderwijs en docenten Saxion

Uit de resultaten van het laatste Studenttevredenheidsonderzoek blijkt dat Saxion studenten het meest tevreden zijn over de inhoud van het onderwijs en de kwaliteit van de docenten. Maar ook de gerichtheid op de beroepspraktijk en de faciliteiten van Saxion halen hoge scores. Alle scores in het onderzoek liggen hoger dan het landelijk gemiddelde en tevens hoger dan de scores die behaald werden in voorgaande onderzoeken vanaf het jaar 2002.

Op basis van de uitkomsten is het `kengetal studenttevredenheid' berekend, een indicator voor de kwaliteit zoals door studenten ervaren. Landelijk krijgen de hogescholen een 6,6. Saxion scoort hoger, met gemiddeld een 6,8.

Mogelijke verbeterpunten komen uit het onderzoek ook naar voren. Zo zijn studenten matig tevreden over de tijdigheid waarmee hun studieresultaten bekend gemaakt worden, de kwaliteit van de feedback op gemaakte toetsen en de behandeling van klachten of problemen. Saxion zal snel komen met passende verbetermaatregelen op deze punten.

In maart 2008 hebben 27 hogescholen in Nederland dezelfde vragenlijst voorgelegd aan hun bachelorstudenten. Bij deze hogescholen studeert ongeveer 60% van alle hbo'ers. Met een respons van 29.5% hebben ruim 62.000 studenten de vragen ingevuld. Van Saxion deden circa 4.500 studenten mee, een respons van 28%. Het onderzoek werd gecoördineerd door de HBO-Raad.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer drs. J.W. Boomkamp, voorzitter Raad van Bestuur Saxion, 053 - 4871627.