Gemeente Binnenmaas

Energiebesparing in woningen: huurders en huiseigenaren

Energiebesparing is een actueel onderwerp. Uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Milieu Centraal blijkt dat acht op de tien Nederlanders energiebesparing een belangrijk onderwerp vinden. Maar slechts iets meer dan de helft van de huishoudens bestempelt zichzelf als energiezuinig. Om daar verandering in te brengen heeft Milieu Centraal samen met projectpartners drie verschillende initiatieven opgezet, die huiseigenaren en huurders informeren over hoe om te gaan met energieverbruik en milieubewustzijn in en om de woning. Want daar zit de meeste milieuwinst: zowel op het gebied van energiebesparing als duurzaam bouwen en verbouwen.

De Verbouwwijzer:

De website www.verbouwwijzer.nl en bijbehorende brochures helpen huiseigenaren bij een gedegen voorbereiding op hun verbouwing. Tips over allerlei thema's zoals aanbouw, badkamer, keuken, dak en dakgoot, dakraam en dakkapel, indeling van de woning, isoleren, kozijnen en serre komen aan bod.

Verbeter uw Huurwoning:

De website www.verbeteruwhuurwoning.nl en bijbehorende brochures informeren huurders over de mogelijkheden om zelf meer verbeteringen in hun woning aan te (laten) brengen. Stap voor stap legt Verbeter uw Huurwoning uit welke mogelijkheden huurders hebben om veranderingen aan te brengen. In de reeks zijn brochures verschenen over Energiebesparing, Indeling en uitbreiding, Keuken, Vloeren en trapbekleding, Tuin en Badkamer.

Energielastenverlager:

Via www.energielastenverlager.nl kunt u interactief ontdekken welke energiebesparende maatregelen voor uw persoonlijke woonsituatie relevant is. Op deze website staan voor zowel woningeigenaren als huurders eenvoudige tips waarmee ze direct aan de slag kunnen gaan.