Vestia breidt campagne 'Hier is 't prettig wonen' verder uit

13/11/2008 10:47

Stichting Vestia Groep

Binnenkort breidt Vestia Zoetermeer haar campagne 'Hier is 't prettig wonen' uit naar de flat aan de Dunantstraat in de Zoetermeerse wijk Driemanspolder. In deze campagne draait het om leefregels die samen met de bewoners zijn opgesteld. Via een enqu(ee)te konden de bewoners van de Dunantstraat aangeven wat hen in de woonomgeving vooral stoort en welke leefregels zij het meest belangrijk vinden. Daaruit kwam onder andere naar voren dat veel bewoners zich storen aan fietsen, buggy's en vuilniszakken op de galerijen en aan mensen die in de lift roken. Op basis van de enqu(ee)te is een top 5 van leefregels vastgesteld. Via de campagne 'Hier is 't prettig wonen' brengt Vestia deze leefregels extra onder de aandacht en wordt meteen het lik-op-stukbeleid ingevoerd. Overtreders van de leefregels worden daar meteen op aangesproken en krijgen al snel te maken met kosten van bijvoorbeeld een extra schoonmaakbeurt of het verwijderen van hun eigendommen. Op deze manier wil Vestia helpen het woonplezier in de flat te bevorderen. De campagne gaat op 19 november van start met een feestprogramma voor de bewoners en de onthulling van een geveldoek boven de entrees van de flat.

Medewerking van alle bewoners

Vestia Zoetermeer draagt graag bij aan een prettig woonklimaat, maar alleen met medewerking van alle bewoners blijft de woonomgeving schoon en netjes. Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om rekening te houden met elkaar, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Heldere leefregels maken duidelijk wat wel en niet kan. De leefregels zijn aan alle bewoners van de Dunantstraat uitgedeeld en worden extra onder de aandacht gebracht door middel van posters in de centrale hal. De complexbeheerder voert controles uit op naleving van de regels. Daarnaast kunnen bewoners zelf hun medebewoners aanspreken op hun gedrag. Eerder heeft Vestia het lik-op-stukbeleid ingevoerd in het Fonteinbos in Meerzicht, de Leopoldhove in Buytenwegh en in de hoogbouwflats in Palenstein. En met succes; de complexbeheerders ervaren dat er minder fietsen en vuilniszakken in de algemene ruimten worden gezet en dat bewoners meer betrokken zijn bij hun woonomgeving.

Leefbaarheid als speerpunt

De campagne 'Hier is 't prettig wonen' en het lik-op-stukbeleid staan niet op zichzelf. Vestia heeft het verbeteren van de leefbaarheid tot een van de speerpunten van haar beleid gemaakt. Zo zijn in alle hoogbouwcomplexen complexbeheerders aangesteld. Daarmee is Vestia juist in gebouwen waar leefbaarheid soms een kwetsbaar punt is, nadrukkelijk aanwezig met een makkelijk en toegankelijk aanspreekpunt voor de bewoners.





http://www.vestia.nl