BedrijfsautoRAI

Acht nieuwe Volvoâs voor Peeman Transport

(11/13/2008)
Het in Middelharnis gevestigde Peeman Transport is hét aanspreekpunt op het gebied van containervervoer. Om de klant optimaal van dienst te zijn, investeert de transportonderneming regelmatig in nieuw materieel. Volvo Trucksdealer Bluekens Truck en Bus Middelharnis leverde onlangs acht nieuwe Volvoâs FH12 440 pk in Euro 5-uitvoering af.
Peeman Transport (opgericht in 1937) heeft een rijke historie in het containertransport. Sinds 2001 maakt het familiebedrijf onderdeel uit van Van Dongen Transport. Daarin zorgt de onderneming voor autonoom containervervoer, maar maakt zeker ook gebruik van de expertise en de schaalgrootte die binnen de groep aanwezig is.
Vanaf de containerhavens in Rotterdam en Antwerpen, is Peeman Transport voor zijn klanten in geheel Europa actief. Het bedrijf rekent vele shortsea- en deepsea-rederijen, railoperators en diverse expeditiebedrijven tot de klantenkring. Binnen de haven van Rotterdam is ook het overrijden van containers van de ene naar de andere terminal een specialiteit van Peeman.

Moderne vloot
Peeman Transport streeft naar optimale service en besteedt daarbij veel aandacht aan het materieel. De vloot wordt regelmatig gemoderniseerd, waarbij brandstofverbruik en betrouwbaarheid belangrijke aandachtspunten zijn. âMet de acht nieuwe Volvoâs komen we in totaal op negentig vrachtwagensâ, vertelt manager Jan Peeman. âDaaronder rijden twintig Volvoâs. We rijden al heel lang Volvo en Bluekens Truck en Bus zit hier in Middelharnis letterlijk naast de deur. Maar dat mag nooit de enige reden zijn om zaken te doen. Feit is dat de Volvoâs gewoon prima trucks zijn. Bluekens is bovendien een uitstekende dealer, met een goede werkplaats.â

The European Road Transport Show 2007