Together2 steunt extra inzet van verenigingen

13/11/2008 11:24

Nationale Grote Clubactie

13 november 2008 - Verenigingen met plannen of activiteiten waaruit een bijzondere maatschappelijke betrokkenheid spreekt, kunnen hiervoor tot 15 december 2008 financiële ondersteuning aanvragen bij Together2. Twee maal per jaar beoordeelt dit fonds ingezonden aanvragen.

Together2 ondersteunt activiteiten en initiatieven waarmee verenigingen extra invulling geven aan hun maatschappelijke rol of hun betrokkenheid bij de samenleving op een bijzondere, grensverleggende manier invullen. "Het gaat om initiatieven die de reguliere activiteiten van de vereniging overstijgen", licht voorzitter Bert Mathijssen van Together2 toe. "We nemen graag kennis van bijzondere activiteiten en plannen die de vitaliteit, kwaliteit en duurzaamheid van de lokale leefomgeving een impuls geven."

Financiële ondersteuning

Ieder jaar vindt twee maal een beoordeling plaats van ingezonden plannen en voorstellen, verduidelijkt Mathijssen. "Voor de eerstvolgende beoordeling moeten de aanvragen op 15 december aanstaande binnen zijn. Afhankelijk van de aard en omvang van een activiteit kunnen verenigingen financiële ondersteuning ontvangen van maximaal tienduizend euro." Verenigingen die een aanvraag tot ondersteuning willen doen, kunnen daarvoor terecht op de website van Together2 (www.together2.nl). Naast een aanvraagformulier bevat de site onder meer informatie over de voorwaarden voor ondersteuning, een kalender met belangrijke data, en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Over Together2

De maatschappij wordt steeds individualistischer. Des te belangrijker dat er verenigingen zijn die werken aan het contact tussen mensen, aldus Mathijssen. "Together2 is er voor díé verenigingen die daarbij grenzen overschrijden. Die het leven van individuele mensen - op welke schaal dan ook - verrijken binnen onze samenleving. Dat komt tot uiting in onze naam die dat gezamenlijke gevoel uitdraagt: Together2. De 2 in de naam moet je opvatten als kwadraatteken en staat voor de extra versterking die ons fonds verenigingen biedt bij de invulling van hun maatschappelijke rol."

Herkomst financiële middelen

De gelden die Together2 kan toekennen aan ingegezonden aanvragen zijn beschikbaar gesteld door de Grote Clubactie. Als not-for-profit organisatie levert de Grote Clubactie een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving door het Nederlandse verenigingsleven te ondersteunen bij het werven van fondsen. Verenigingen zijn belangrijk voor de beweging, ontspanning en sociale contacten van miljoenen mensen.





http://www.together2.nl


Noot voor de redactie:

Informatie voor de pers,