Politie Groningen

Donderdag 13 november 2008

Provincie Groningen, 13-11-2008

Groningen: duur ritje

Een 37-jarige inwoner van Groningen kwam een ritje op zijn bromfiets woensdagmiddag duur te staan. De man werd door de politie op de Friesestraatweg gecontroleerd. Daaruit kwam niet alleen aan het licht dat de man niet over een rijbewijs of bromfietscertificaat beschikte, maar dat hij ook nog voor ruim 1400 euro aan boetes open had staan. De man mocht het politiebureau verlaten nadat hij zijn schulden had voldaan. Er is opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Groningen: sieraden weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning woensdag op klaarlichte dag aan de Kamerlingh Onnestraat is onder meer een hoeveelheid sieraden buit gemaakt. De dader(s) kwam(en) het pand binnen door een voordeur te forceren. Uit de woning verdwenen ook enkele laptops. De politie stelt onder meer een buurtonderzoek in.

Groningen: automobiliste rijdt water in

Een 82-jarige automobiliste uit Groningen belandde woensdagmiddag door een parkeerfout met haar wagen in de gracht bij de Froukemaheerd. Mede doordat een stadswacht in het water sprong, kon de vrouw snel op het droge worden gebracht. De hulpdiensten, ambulances en traumaheli, konden onverrichter zake weer terug. De politie zette de toedracht van het ongeluk op papier.

Haren: pompbediende gewond

Een medewerker van een benzinestation aan de Kerklaan in Haren raakte woensdagmiddag vermoedelijk door een ongelukkige val dusdanig gewond dat hij in een ziekenhuis moest worden opgenomen. Klanten zagen de man, een 18-jarige inwoner van Groningen, onder het bloed bij de ingang van het gebouw liggen en waarschuwden de politie. Aangezien de indruk bestond dat de man slachtoffer van een overval was, werd door de politie een uitvoerig onderzoek ingesteld. Dat wees vooralsnog uit, dat de man zich had bezeerd, buiten bewustzijn was geraakt en daarbij met zijn hoofd tegen een hard voorwerp was gevallen. De politie heeft het onderzoek nog niet afgesloten.

Groningen: spookrijder veroorzaakt ongeluk

De politie arresteerde woensdagavond een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats nadat deze met een auto op het Hoendiep een ongeluk had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De man stond in een file, wilde niet langer wachten en was via de middengeleiding de verkeerde rijbaan opgereden. Daar botste hij tegen de auto van een 31-jarige inwoner van Groningen. De veroorzaker ging er vervolgens vandoor. Hij werd door de politie bij een woning aan de Zuiderweg gevonden. De man bleek met een promillage van iets meer dan 1 onder invloed van alcohol. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwolde: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Pijpsterweg in Noordwolde is woensdagmorgen een 23-jarige automobiliste uit Groningen gewond geraakt. De vrouw kwam vermoedelijk met haar voertuig in de berm en verloor daardoor de macht over het stuur. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De Groningse kon zelf uit haar voertuig komen. Ze is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapport gemaakt.

Veendam: motorrijder remt zichzelf onderuit

Een 35-jarige motorbestuurder uit Veendam is woensdagmorgen gewond geraakt op de Sorghvlietlaan in zijn woonplaats. De man kwam vermoedelijk met hoge snelheid aanrijden toen een 45-jarige plaatsgenote met haar auto uit de Jan Salwaweg kwam rijden. De motorrijder schrok hier van en remde zichzelf onderuit. De Veendammer kwam op het wegdek terecht en raakte hierbij gewond aan zijn been en hoofd. Zijn voertuig schoot door tegen de auto van de 45-jarige automobiliste. Ook een geparkeerde auto van een 56-jarige man uit Winschoten raakte beschadigd. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Hoogezand: tiener gewond bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval aan de Industrieweg in Hoogezand is woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. De tiener was aan de slag bij een machine toen hij werd geraakt door een voorwerp dat van deze machine schoot. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie wordt geïnformeerd.

Tolbert: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 25-jarige automobilist uit Roodeschool heeft woensdagmiddag in Tolbert zijn rijbewijs in moeten leveren. De bestuurder reed met een gecorrigeerde snelheid van 120 km/u over de Mensumaweg. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Uit navraag bleek dat tegen de man eerder proces-verbaal is opgemaakt voor forse
snelheidsovertredingen. Zijn roze papiertje kon hij direct inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen: hennepkwekerij in hooischuur

De politie heeft woensdagavond aan de Jonkersvaart in Zevenhuizen een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was verstopt in een pand dat dienst deed als hooischuur. De benodigde apparatuur voor de kwekerij en de ca. 500 hennepplanten zijn vernietigd. Een 42-jarige inwoner van Zevenhuizen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de plantage. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Marum: automobilist uit de bocht

Een 21-jarige automobilist uit Marum is woensdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed op de Noorderringweg in Marum in een bocht rechtdoor en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Delfzijl: poging inbraak bij bank

De politie heeft woensdagnacht in Delfzijl twee verdachten van een poging inbraak aangehouden. Een getuige deed een melding dat twee personen probeerden een bank aan de Molenberg binnen te komen. Na de melding werd direct een onderzoek ingesteld. In de omgeving troffen agenten twee verdachte mannen uit Winschoten (38 en 23 jaar) aan. Na een gesprek met de agenten, waaruit meer vragen rezen dan antwoorden werden gegeven, werden de Winschoters aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Musselkanaal: brodendieven aangehouden

De politie heeft woensdag twee mannen (35 en 20 jaar) gehoord op verdenking van diverse diefstallen. De mannen die verblijven in Ter Apel worden verantwoordelijk gehouden voor een diefstal van een kachel uit een schaftkeet in Ter Apel, twee auto-inbraken in Ter Apel en diefstal van broden bij supermarkten in Musselkanaal. Beiden gaven deels bekennende verklaringen. De politie doet verder onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Farmsum, Warvenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.