Provincie Groningen

zonnetje! Provincie en Base Groep zetten pleeggezinnen in het zonnetje! 11 november 2008

In het kader van de week van de Jeugdzorg, is op donderdag 6 november een verrassingsactie gehouden voor pleeggezinnen. Alle 492 pleeggezinnen in onze provincie, die op dit moment in het bestand staan, zijn door de provincie en Base Groep (zorg voor jeugd) verrast met een bos bloemen.

Op donderdagmorgen 6 november om 10.00 uur werd het startsein voor de actie gegeven door gedeputeerde Pim de Bruijne en de directeur van de Base Groep, Wybe Cnossen. Beide heren bezorgden de eerste bossen bloemen bij een aantal pleeggezinnen. Bloemist Zijlstra nam daarna de taak van hun over om alle overige gezinnen in de provincie Groningen te verrassen.

Pim de Bruijne met pleegouder Herma Stelpstra

Pim de Bruijne met pleegouder Herma Stelpstra

In het kader van de Week van de Jeugdzorg is gekozen om een groep mensen in het zonnetje te zetten, die belangeloos een essentiële bijdrage levert aan jeugdzorg in de provincie Groningen. De gezinnen, die onverwachts een bloemetje thuis bezorgd kregen, reageerden blij verrast.

Hoewel het bestand van pleegouders in Groningen erg groot is, is er nog altijd behoefte aan extra pleegouders. Juist daarom startte de Base Groep afgelopen zomer de campagne onder de naam, "Base Groep zoekt pleegouders met pit".

"Het hebben van een groot bestand is noodzakelijk om de juiste match tussen pleegkind en pleegouders te kunnen maken. Dit heeft te maken met een groot aantal zaken, die heel nauw komen bij het matchen. Te denken valt aan de leeftijd van het kind, problematiek van het kind, woonplaats van het pleeggezin etc.. Al die factoren maken dat het matchen van een pleeggezin en een pleegkind niet altijd even gemakkelijk is".

Door het schenken van een bos bloemen worden alle pleeggezinnen in het zonnetje gezet. Een steuntje in de rug voor de taak, die zij belangeloos en met liefde vervullen.

"Wij willen juist deze mensen in het zonnetje zetten, omdat wij ook weten, dat het niet altijd even makkelijk is om pleegouder te zijn. Pleegkinderen hebben over het algemeen veel meegemaakt, waardoor je stevig in je schoenen moet staan, als je pleegouder bent. Een pleegouder met pit!

De provincie Groningen is eindverantwoordelijk voor de jeugdzorg in onze provincie.
Bel voor meer informatie over pleegzorg met de Base Groep: 050 - 5239400.

13 november 2008