Gemeente Schiedam


November

Rekenkamercommissie zoekt nieuwe onderwerpen voor 2009

12 november 2008

De Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen is gestart met de voorbereidingen voor de opstelling van het onderzoeksprogramma 2009.

Inwoners van Schiedam worden van harte uitgenodigd om hun ideeën en suggesties voor onderzoeksonderwerpen, voorzien van een korte toelichting, in te dienen. Dit kan tot uiterlijk 3 december 2008 via het e-mail adres van de secretaris: j.pegtel@schiedam.nl

De commissie hanteert de volgende criteria voor onderzoeken: het onderzoek heeft een toegevoegde waarde: het levert informatie op waarover de gemeenteraad en het college nog niet beschikt; het onderwerp draagt risico's van ineffectiviteit of ondoelmatigheid in zich;
het onderwerp is actueel en heeft een groot maatschappelijk en/of financieel belang;
het onderwerp raakt direct of indirect het belang van de burger; het onderzoek moet zoveel mogelijk leiden tot concrete verbeteringen en/of het bevorderen van het lerend vermogen van de organisatie.

Na het verzamelen van onderwerpen kiest de Rekenkamercommissie welke onderwerpen ze in 2009 daadwerkelijk gaat onderzoeken. Deze worden uiterlijk in januari 2009 bekend gemaakt.
Klik hier voor meer informatie.