Gemeente Bussum

Herontwikkeling voor De Nieuwe Brink

De herontwikkeling van het winkelgebied De Nieuwe Brink is onderdeel van een integrale aanpak waarbij het hele centrum onder de loep wordt genomen. Dat is het advies van de raadscommissie Ruimte van 29 oktober j.l.

De commissie boog zich over de vraag hoe de gemeente verder gaat met het gebied Scapino/De Nieuwe Brink. De herontwikkeling van het winkelgebied moet een bijdrage leveren aan de versterking van het centrum. Naar de mogelijkheden hiervoor heeft de gemeente in 2007 een onderzoek laten verrichten, waarbij is gekeken naar randvoorwaarden en financiële haalbaarheid van de herontwikkeling. Het project is tot nu toe gezamenlijk opgepakt door de gemeente en de overige vastgoedeigenaren van het gebied. Zij hebben samen de uitgangspunten bepaald en de presentatie aan de commissie ruimte van 27 oktober jl. is ook door meerdere vastgoed partijen gegeven.

Drie varianten
Het winkelgebied Scapino/ De Nieuwe Brink kent nu veel leegstand. Ook is het gebied moeilijk bereikbaar doordat het alleen via een trap bereikbaar is en het lijkt geen goede aansluiting te hebben met de rest van het centrum. Redenen genoeg voor een goede opknapbeurt. De commissie Ruimte kreeg van de gezamelijke partijen drie mogelijke varianten gepresenteerd waarover hun advies werd gevraagd. Oplopend van variant één alleen een herontwikkeling van het gebied De Nieuwe Brink tot variant drie, een integrale ontwikkeling van het oostelijk deel van het winkelgebied van het centrum, waarbij gestart wordt met De Nieuwe Brink. De laatste variant had de voorkeur van de commissieleden. Voor het project gaat de gemeente nu aan de slag met de randvoorwaarden. Deze worden samengevat in een Nota van Uitgangspunten.