Ingezonden persbericht


Time:16:28 (GMT+01:00)
Date:12 November 2008
Sender:VPR Consult

Exposanten klaar voor kick-off van het nieuwe toeristische seizoen

31ste INTERNATIONAAL VAKANTIESALON ANTWERPEN IS EEN STAALKAART VAN VAKANTIETRENDS

Nog meer dan twee maanden te gaan voor de opening van editie 2009 van het Internationaal Vakantiesalon van Antwerpen, maar nu al hebben de meer dan 600 deelnemende exposanten hun aanbod klaar. De organisatoren zijn verheugd over de variatie aan vakantieformules die zal vertegenwoordigd zijn. Vakantie en reizen voor elk wat wils is meer dan ooit de juiste omschrijving voor de eerste toeristische beurs van 2009!

Bezoekers zullen hun tijd op het Vakantiesalon in Antwerpen goed kunnen gebruiken, want er valt heel wat te ontdekken. Niet in het minst op de kleurrijke stand van gastland Tunesië in Hall 4. De gastvrije Tunesiërs hebben zich de voorbije jaren duidelijk gespecialiseerd in wellness, met een ruime keuze arrangementen georganiseerd rond thalassotherapie en thermalisme. Ontspannen is hier de boodschap, ook bij het proeven van de plaatselijke gastronomie en bij het slaan van enkele balletjes op één van de prachtig aangelegde golfcourts. En wie graag het avontuur opzoekt, trekt naar het Grote Zuiden voor een tocht door de woestijn of langs steile kusten.

VAN AVONTUURLIJK TOT DUURZAAM REIZEN.

Avontuur is er naar goede gewoonte ook weer bij, in 'Adventure Street' in Hall 4. De term 'avontuur' kan op heel wat verschillende manieren worden ingevuld, getuige daarvan de variatie in exposanten. Exposant Rolling Hostel is een mooi voorbeeld van avontuurlijk reizen. De verkenning van de overweldigende natuur in Chili en Patagonië met een hotel op wielen is een unieke belevenis. Of maakt u liever een motorrondreis buiten Europa? Dan moet u bij Touratrek zijn. Duurzaam reizen is een groeiende trend en dus ook vertegenwoordigd op het Vakantiesalon. Ga zeker eens een kijkje nemen bij Kabalebo en ontdek een schitterend natuuroord in het Amazonewoud in het westen van Suriname. Hun actie "adopteer een stukje regenwoud" is een perfect voorbeeld van ecotoerisme.

VAN AFRIKA TOT EUROPA.

Opvallende aanwezigen in 2009 zijn de reisorganisaties die zich richten op Afrika. Gespecialiseerd in 'selfdrives' en kleine groepsreizen in zuidelijk Afrika is Gemsbok Reizen. Voor verrassende reizen naar Oost-Afrika moet u dan weer bij Bongo Asili Travel zijn. Zeker nog het vermelden waard in deze context zijn Live2Travel, Matoke Tours en Untamed Wildlife Safaris.Europa blijft een trekpleister voor heel wat vakantiegangers en dus blijft het gevarieerde Europese aanbod een troef op het Vakantiesalon Antwerpen. Gevarieerd inderdaad, want zowel officiële diensten voor toerisme als touroperators gefocust op een bepaald land zijn talrijk aanwezig. De gastlanden van de twee voorgaande jaren Griekenland en Kroatië zetten weer de troeven van hun land in de kijker. Ook Groothertogdom Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje en Cyprus lieten ons al weten dat ze klaar zijn voor de vele reislustigen. Centraal- en Oost-Europa scoren eveneens goed met exposanten uit Polen, Tsjechië, Slovakije, Slovenië, Bulgarije en Hongarije. Wil u goed geïnformeerd op reis naar Azië vertrekken, dan gaat u op het Vakantiesalon best langs bij specialisten als Namaste Reizen, 333 Travel, BM Air Reizen of Sri Tours. Hetzelfde geldt trouwens voor de regio Midden-Oosten; de mensen van Arthema helpen u hier vakkundig verder.De vertegenwoordigers van ons eigen land vindt u in Hall 1. Keuze genoeg, zowel voor uw jaarlijkse zomervakantie als voor een kort "even er tussenuit" verblijf. Ga dus eens langs bij Brabantse Kouters, Rivertours, Toerisme Waasland, Westtoer of Wallonië.

VAN OUTDOOR TOT CRUISES.

Het Vakantiesalon Antwerpen is zeker ook gekend voor zijn aanbod outdoorvakanties. Camping, caravanning en motorhomes blijft nog altijd een succesformule. We doen een greep uit de exposanten in dit deel van het reislandschap: de Franse Camping Les Mimosas of De Reiskarre voor wie zin heeft in een motorhomevakantie. Wie eerder eens wil proeven van het luxueuze cruiseleven kan ook zijn keuze maken op het Vakantiesalon; Sunquest Cruises is dan slechts één van de standen die een bezoekje waard zijn. Alle exposanten opnoemen in dit persbericht is een onmogelijke opgave. Neem daarom eens een kijkje op www.vakantiesalon-antwerpen.be voor informatie over nog meer deelnemers.


---

31ste editie van het Internationaal Vakantiesalon AntwerpenGastland TunesiëVan vrijdag 23 januari t.e.m. woensdag 28 januari 2009.Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 AntwerpenZaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u!!! Nocturnes op vrijdag 23 en dinsdag 27 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!LADIES' DAY op woensdag 28 januari 2009 - gratis toegang voor dames !