Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
EILANDEN / ZUIDLAND - De politie heeft woensdagochtend rond half twaalf een hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfsloods aan het Harregatplein.
Naar aanleiding van een tip stelden politiemensen een onderzoek in het pand in. Op de bovenverdieping werden in totaal 711 hennepplanten en 95 lampen aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.


* ONBEKEND AANTAL MANNEN OVERVALLEN HOTELRECEPTIE

ROTTERDAM-WEST - Een onbekend aantal mannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag, om ongeveer een uur een overval gepleegd op de receptie van een hotel aan de Lloydstraat. De 56-jarige portier werd hierbij onder bedreiging van geweld gedwongen de mannen toegang te verlenen. Hij werd gekneveld en daarna zagen de overvallers kans een onbekend geldbedrag mee te nemen. Volgens getuigen hebben de mannen het pand vermoedelijk al langere tijd geobserveerd vanuit een auto. Dit is mogelijk opgevallen door voorbijgangers. De politie roept deze eventuele getuigen op zich te melden op 0900-8844 (lokaal tarief).


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET GESTOLEN FIETS

ROTTERDAM-OOST - Naar aanleiding van een verlichtingscontrole werd woensdagavond om ongeveer kwart over negen een fietser aangehouden in verband met defecte fietsverlichting. Het viel de politiemensen op dat er geen sleuteltje in het slot zat. Na controle bleek dat de fiets gestolen was. De man, een 20-jarige inwoner van Capelle a/d IJssel is hierop aangehouden.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA BEROVING
ROTTERDAM-ZUID - Dinsdagavond om ongeveer kwart voor tien, werd een man op de Pleinweg beroofd door twee mannen. Nadat de daders waren gevlucht, sprak het slachtoffer twee surveillerende politiemensen aan en vertelde hen wat hem was overkomen. De politiemensen stelden met het slachtoffer een onderzoek in en troffen de beide daders aan in de directe omgeving. De twee, 28- en 32-jarige Rotterdammers hebben de overval gepleegd op twee fietsen. Deze werden bij de verdachten aangetroffen en een van de fietsen bleek gestolen te zijn. Naar de herkomst van de tweede fiets wordt een onderzoek ingesteld. De twee zijn aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.