Gemeente Bolsward


Nieuws
13-11-08

Project De Bron en Huylckenstein leidt tot boek met kinderverhalen

Overhandiging Alles had zijn eigen tijd. 1.JPG
Woensdag 12 november nam burgemeester Vroegindeweij het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ' Alles had zijn eigen tijd' . Een succesvol project waarbij leerlingen van de christelijke basisschool de Bron bewoners van zorgcentrum Hylckenstein hebben geinterviewd over hun kinderjaren.

In het kader van zelfstandig werken, historiebeleving en taalontwikkeling hebben kinderen van groep 5b/6b van cbs De Bron uit Bolsward o.l.v. hun leraar Gerben D. Wijnia een ambitieus project afgerond.

Regelmatig waren kleine groepjes te vinden in het naastgelegen zorgcentrum Huylckenstein waar ze bewoners interviewden om zodoende op de hoogte te komen van de leef, werk- en schoolomstandigheden uit de tijd toen de bewoners nog kind waren. Met pen en papier gingen ze op stap als echte journalisten. Vragenlijsten waren van tevoren door de kinderen opgesteld zodat ze zich al behoorlijk hadden voorbereid op wat je zoal zou kunnen vragen.

De interviews zijn gebundeld in het boek ' Alles heeft zijn eigen tijd' met fraaie illustraties en oude foto's uit de tijd van toen.

feed