Gemeente Etten-Leur

Commissaris van de Koningin op bezoek in Etten-Leur

De jeugd stond centraal

Commissaris van de Koningin op bezoek in Etten-Leur

image

Afgelopen woensdag 12 november heeft de Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, mw. H. Maij-Weggen, samen met haar medewerker Kabinet mw G. van Hooijdonk en haar woordvoerder mw. M. Jennikens, een bezoek gebracht aan Etten-Leur. Het werkbezoek stond hoofdzakelijk in het teken van de jeugd.

image

De Commissaris van de Koningin werd ontvangen in het Trivium hotel door burgemeester mw. H. van Rijnbach-De Groot, wethouder F. de Bekker, wethouder Th. Vaes en gemeentesecretaris M. Dircks. Bovendien waren er ambtenaren van diverse afdelingen aanwezig. Na een eerste presentatie vertrok het gezelschap naar de K.S.E. Daar was een ontvangst door de rector. Een van de leraren van de K.S.E. heeft een korte uitleg gegeven over maatschappelijke stages. Mw. Maij-Weggen is een groot voorstander van deze stages. Vervolgens zijn vijftien leerlingen hierover met de Commissaris in discussie gegaan.

image

Aansluitend stond een bezoek aan het Munnikenheidecollege op het programma. Na de ontvangst door de directeur is er op het leerplein gesproken met ongeveer vijfentwintig leerlingen over hun studie en wat ze er van vinden. De tour werd vervolgd naar de nieuwbouw van het Munnikenheidecollege. "Een prachtige school", aldus de Commissaris.

image

Een korte rondrit door Etten-Leur langs woningbouwlocaties en bedrijventerreinen eindigde bij het Oude Raadhuis. Daar vond een gesprek plaats met een aantal fractievoorzitters. Na een persconferentie is de uitstekend verlopen dag, waarbij de jeugd centraal stond, afgesloten.

Nieuwe vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl