Gemeente Waterland

13 november 2008

Gemeente Waterland en AWM werken samen aan woningbouw Eilandweg

Donderdag 13 november 2008 wordt op feestelijke wijze de samenwerkingsovereenkomst voor het woningbouwproject Eilandweg getekend door de directeur van de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam, Ron Manuel en de wethouder van Ruimtelijke Ordening, Fred Bouwman. De ondertekening vindt om 16.00 uur plaats op de locatie zelf nabij de Eilandweg in Broek in Waterland.

De locatie Eilandweg is het gebied tussen De Draai en de Zesstedenvaart in Broek in Waterland. De locatie is in 2006 door de gemeenteraad op het Woningbouwprogramma 2006 - 2020 gezet en is eveneens opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan Broek in Waterland.

Onlangs is een stedenbouwkundige visie voor het gebied opgesteld, die in de inspraak is gebracht. Maandag 29 september 2008 heeft daarover een goed bezochte inspraakavond plaatsgevonden in het Broeker Huis. De stedenbouwkundige visie geeft mogelijkheden voor de bouw van 47 woningen en appartementen. In december buigt de gemeenteraad zich over de stedenbouwkundige visie en de inspraakresultaten. Daarna kan gewerkt worden aan de voorlopige ontwerpen voor de woningen en aan de uitwerking van het bestemmingsplan.

Gemeente en AWM hebben overeenstemming bereikt over de uitgangspunten om te komen tot de woningbouw. Dit heeft er onder meer toe geleid, dat 30 van de 47 woningen zullen worden gebouwd in de sociale sector voor starters en senioren. Dat is 64 % van het totale woningaantal. Verder gaat het om 17 grondgebonden vrije sector woningen. Tevens zijn goede afspraken gemaakt over onder meer duurzaam bouwen, inrichting en beheer van de openbare ruimte en de verdeling van de projectkosten.

De stedenbouwkundige visie en andere interessante informatie kunt u hier vinden.

---