Gemeente Lisse

Inspraakprocedure 1e en 2e wijziging welstandsnota

collage

De welstandsnota is op een aantal onderdelen gewijzigd en er loopt nu een inspraakprocedure. Dat betekent dat de wijzigingen ter inzage liggen en dat belanghebbenden kunnen reageren.

De gemeente Lisse heeft een door de raad vastgestelde welstandsnota. Deze nota vormt het kader waarbinnen de welstandscommissie haar welstandsadviezen opstelt en verstrekt.


1e wijziging

De bestaande welstandsnota is op enkele punten achterhaald vanwege gewijzigde wetgeving of inzichten. Enkele kleine aanvullingen en tekstuele aanpassingen (zoals verschrijvingen of omissies) worden doorgevoerd conform reeds gehanteerd beleid. Ook kan een aantal opgesomde criteria vervallen of worden aangepast als gevolg van gewijzigde bestemmingsplannen of wetgeving.

Alle wijzigingen hebben betrekking op Hoofdstuk 6, de zogenaamde sneltoetscriteria kleine bouwwerken. Dit hoofdstuk bevat de criteria die de gemeente gebruikt als eerste welstandstoets bij een bouwaanvraag.

Het wijzigen van de gemeentelijke visie op lichtmastreclame komt voort uit de wens om de verwijzing naar de lokale ondernemers te verbeteren. Daarnaast is het op grond van economische motieven voor de gemeente Lisse aantrekkelijk de reclameborden te plaatsen.

In de 1e wijziging (pdf, 27,39 kB) op de welstandsnota leest u hier meer over, net als in het raadsvoorstel (45,42 kB).


2e wijziging

De bestaande welstandsnota blijkt niet geschikt om een grootschalige herontwikkeling zoals de locatie Hobaho/Havenkwartier goed te kunnen beoordelen op welstand. Daarom is er speciaal voor deze locatie een aanvulling op de welstandsnota geschreven. Deze 2e wijziging op de welstandsnota gebruikt de welstandscommissie om de locatie Hobaho/Havenkwartier te toetsen aan welstand.

In de 2e wijziging op de welstandsnota (pdf, 3.63 MB) leest u hier meer over. Ook in het raadsvoorstel (pdf, 38,58 kB) vindt u meer informatie.

Inspraakprocedure

Wij hebben voor beide wijzigingen een raadsvoorstel en ontwerpbesluit opgesteld (zie boven) omdat de gemeenteraad de wijzigingen moet vaststellen. Voor het zover is, verlenen wij inspraak van 31 oktober tot en met 11 december 2008. Afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht is hierop van toepassing verklaard. Dit houdt in dat:
* de raadsvoorstellen en ontwerpbesluiten, inclusief de inhoud van de 1e en 2e wijziging, van 31 oktober tot en met 11 december 2008 voor een ieder ter inzage liggen bij de receptie. De inhoud van deze stukken is ook hier te raadplegen.

* belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken van 31 oktober tot en met 11 december 2008. Dat kan schriftelijk door toezending aan het college van burgemeester en wethouders van Lisse, postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Martin Randsdorp via telefoonnummer (0252) 433 222.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad de 1e en 2e wijziging op de welstandsnota in zijn vergadering van 23 januari 2009 vaststelt.

Laatst gewijzigd op: 10-11-2008 14:01