Gemeente Lisse

Wielerbaan geen hondenuitlaatplaats meer

Loslopende honden

Op 30 oktober is de APV 2008 in werking getreden en ook de uitvoeringsregeling die het college heeft vastgesteld. Een aantal regelingen is gewijzigd ten opzichte van de APV 2006. Een aantal wijzigingen lichten wij de komende weken toe, te beginnen met het beleid rond hondenuitlaatplaatsen.

In artikel 2:38 van de Algemene Plaatselijke Verordening is bepaald dat de eigenaar van een hond de hond kort moet aanlijnen wanneer deze op de weg loopt. Ook moet de hond voorzien zijn van een halsband of ander middel waardoor duidelijk is wie de eigenaar is van de hond. Het is niet toegestaan de hond te laten lopen op een voor publiek toegankelijke kinderspeelplaats, zandbak of speelweide.

Voorheen was het toegestaan uw hond los te laten lopen op de wielerbaan in het sportpark Ter Specke. Het college heeft echter besloten dit niet meer toe te laten omdat er teveel overlast is van hondenpoep. Dit is dus een wijziging ten opzichte van de APV 2006. Ook op braakliggende terreinen mogen honden niet meer loslopen.

Hondenuitrenplaatsen

Op de volgende plaatsen mag u uw hond los laten lopen:
* Ringvaartdijk vanaf verlengde Jan Steenstraat in noordelijke richting tot Bizetstraat

* Grevelingdijk vanaf Bizetstraat tot Ruishornlaan
* Rijnslootdijk vanaf Ruishornlaan tot Ooievaarstraat
* Ringvaartdijk vanaf Barentszstraat tot Grote Beer
* Zandslootdijk vanaf Grote Beer tot Oranjelaan
* Grasveld gebouw carnavalsvereniging Oranjelaan

Hondenpoep, ruim op die troep

U moet de hondenpoep overal opruimen met uitzondering van de hierboven genoemde dijken. Verder moet u de uitwerpselen van uw hond opruimen op wegen waar voetgangers kunnen lopen, op kinderspeelplaatsen, speelweiden en in zandbakken.

De gemeente werkt aan een hondenkaart waarop duidelijk is aangegeven waar u uw hond los mag laten lopen en waar de bakken staan om de uitwerpselen in te deponeren. Zodra de kaart klaar is krijgen alle hondenbezitters deze toegestuurd. Onze gemeentelijk opsporingsambtenaar zal er op toe gaan zien dat de regels worden nageleefd.

Laatst gewijzigd op: 10-11-2008 14:00