Ministerie van Algemene Zaken

Antwoord op Kamervragen over gevolgen kredietcrisis op economie

Kamerstuk | 13-11-2008

Minister-president Balkenende heeft vragen beantwoord van het Tweede Kamerlid Kant (SP) over de gevolgen van kredietcrisis voor de economie.

Hierbij doe ik u een afschrift toekomen van mijn brief van heden aan de voorzitter van de Tweede kamer der Staten-Generaal.

Uw Kamer heeft bij monde van het lid Kant (SP) het kabinet gevraagd om een brief over de gevolgen van kredietcrisis voor de economie.

Het kabinet wil daaraan graag en serieus voldoen. In de brief wil ik in elk geval kunnen meenemen de uitkomst van ons kabinetsberaad, van het internationaal overleg in Washington, en bevindingen uit de gesprekken die verschillende bewindslieden thans voeren met relevante partijen.

Gelet op de economische onzekerheden, die zich al vanaf het begin van dit jaar aftekenen hebben kabinet en sociale partners al in het voorjaar met elkaar afgesproken de vinger nauwlettend aan de pols te houden, regelmatig onderling contact te houden en elkaar over en weer te informeren. De laatste weken zijn die contacten, gelet op de snelle ontwikkelingen en dreigende verslechtering van het economische beeld uiteraard geĂŻntensiveerd. Om mogelijke misverstanden weg te nemen, het gaat hierbij om regulier voortgangsoverleg, en er is momenteel geen 'topoverleg tussen kabinet en sociale partners' als een Voor- of Najaaroverleg voorzien waarvan sommige media melding maken.

Derhalve vraag ik uw begrip voor het feit dat deze brief niet voor het verzochte tijdstip van donderdagmiddag 13 november 12:00 uur bij u zal zijn. Ik streef ernaar uiterlijk donderdag volgende week aan uw verzoek te voldoen.

De minister-president,

Minister van Algemene Zaken,

mr.dr. J.P. Balkenende