Bredeschool.nl

Opnieuw financiering voor cultuureducatie op brede scholen

donderdag 13 november 2008

Het pilotproject `brede school en cultuureducatie' krijgt een vervolg. Dit staat in een publicatie van Cultuurnetwerk Nederland over de resultaten van een pilotproject op basisscholen.

De publicatie `De brede school en cultuureducatie' brengt naast dit nieuws tien portretten van scholen die in 2007 hebben meegewerkt aan deze pilot van het ministerie van OCW. Ook wordt er ingegaan op de rol van de combinatiefunctionaris, de cultuurcoördinator, samenwerking met culturele instelling en de verbinding tussen binnen- en buitenschoolse cultuureducatie.

Met de subisdie konden de scholen cultuur in hun onderwijsaanbod ontwikkelen en uitbreiden en een samenwerking aangaan met een culturele instelling. Centraal thema in de projecten was de bijdrage die de activiteiten leverden aan de culturele ontwikkeling van het kind. Daarnaast was het ontwikkelen van cultuurbeleid op de brede school een aandachtspunt. Uit de publicatie blijkt verder dat er veel kansen liggen voor brede scholen op het gebied van cultuureducatie en dat er een vervolgt komt voor de periode 2009-2012.

De volledige publicatie kunt u hier downloaden.

Zie het origineel