WaterBoxx wint BètaDragons en 10.000 euro

13/11/2008 13:25

Platform Bèta Techniek

Pieter Hoff kreeg uit handen van Gerard Kleisterlee 10.000 euro als prijs voor Bèta Dragons. Hij kreeg de prijs voor zijn idee WaterBoxx. De prijs werd uitgereikt tijdens de Vliegende Hollanders 2008, de Science & Technology Summit. Met het programmaonderdeel 'Bèta Dragons' wil het Platform Bèta Techniek het grote publiek een idee geven waar het neusje van de zalm, de beste technostarters van dit moment, zoal mee bezig is.

WaterBoxx

De WaterBoxx is een 'intelligente emmer' die uit lucht water kan produceren en opvangen door middel van condensatie en regen. Deze uitvinding maakt dus water uit lucht zonder gebruik te maken van energie. Niet alleen helpt de WaterBoxx om bomen te planten waar dat tot nu toe niet mogelijk was, ook draagt het bij aan een oplossing voor het irrigatie- en drinkwater probleem in veel gebieden van de wereld.

Jury

De deskundige jury bestond uit Henk Keilman (RIG Investments), Willem Sijthoff (FD MediaGroep) en Vincent Icke (hoogleraar theoretische sterrenkunde - UL, bijzonder hoogleraar kosmologie - UvA). Zij roemden het concept in het juryrapport: "De WaterBoxx klopt natuurkundig en bootst de natuur na. Daardoor is het simpel, krachtig en zeer effectief. Bovendien voorziet het in een grote behoefte en draagt het bij aan een van de grootste problemen die onze huidige generatie raakt."

Gerard Kleisterlee (Philips) reikte de prijs van 10.000 euro uit aan Pieter Hoff, uitvinder van de WaterBoxx. Hiermee kan hij zijn concept verder tot uitvoer brengen.





http://www.vliegendehollanders2008.nl