Ingezonden persbericht


Persbericht

San Rafael, 13 november 2008

Koreaanse Song-do City krijgt het tweede Autodesk Digital Cities-project

Autodesk Inc., heeft bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met de Incheon Free Economic Zone (IFEZ) en de Incheon Urban Development Corporation (IUDC) om de eerste stad in Azië digitaal in kaart te brengen. De eer valt te beurt aan het Koreaanse Song-do City, een stad die binnen de agglomeratie Incheon zal verrijzen. Incheon is daarmee de tweede digitale stad ooit, na de Oostenrijkse stad Salzburg.

Autodesk, de IFEZ en de IUDC werken nauw samen bij het creëren van de digitale stad. De basis van het project is een gedetailleerd 3D-model van de stad, waarin de specifieke wensen en eisen van burgers, bouwbedrijven, stadsbestuur en het bedrijfsleven samengebracht worden. Dit 3D-model bevat zowel CAD- als BIM- (building information modeling), geospatiale, civiele en infrastructurele gegevens. Op basis hiervan kunnen vervolgens realistische stadsscenario's gevisualiseerd, geanalyseerd en gesimuleerd worden. Het uiteindelijke doel hiervan is het beslissingsproces omtrent stadsaangelegenheden te versnellen en te optimaliseren en een gecentraliseerde gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

Door de verzamelde gegevens vervolgens inzichtelijk te maken met de visualisatie- en simulatietools van Autodesk kunnen ook de inwoners van Incheon op een intuïtieve manier ervaren wat er bij het ontwerpen van een stad komt kijken en hoe nieuwbouw, leefbaarheid en verkeer in goede banen geleid kunnen worden.

De Koreanen hopen met het Digital Cities-initiatief tot een structurele oplossing te komen voor het plannen, het bouwen en het beheren van grote stadsontwikkelingsprojecten waarin innovatieve technologie en vooruitstrevend ontwerp samengaan. Incheon zal idealiter als model dienen voor toekomstige stadsontwikkelingsprojecten in Korea en in het buitenland.

"Door ons samenwerkingsverband met Autodesk kunnen we van Incheon een belangrijk internationaal zakencentrum maken voor Noordoost Azië, dat vooroploopt op het gebied van onderwijs, financiën, commercie en detailhandel," aldus Lee Heon-Seok, de CEO van IFEZ. "De technologie van Autodesk helpt ons ook belangrijke evenementen te plannen en te organiseren, zoals de World City Expo van 2009 en de Aziatische Spelen van 2014. Met het Digital Cities-initiatief van Autodesk kunnen we onze ambitieuze dromen verwezenlijken."

Lisa Campbell, vice president, Autodesk Geospatial, voegt daaraan toe: "Met onze Digital Cities-technologie kunnen de stad Incheon en de afzonderlijke districten en wijken effectiever dan ooit communiceren en samenwerken en duurzame projecten opleveren. We gaan aan de slag met Incheon op basis van de veelbelovende resultaten in Salzburg, aan de hand waarvan we een business tool bouwen waarmee ook ander steden op een duurzame manier kunnen plannen en uitvoeren. Voor de zeer veeleisende steden en economieën van de toekomst is dit van essentieel belang."


---