Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wethouder Geluk bezoekt Kindercampus Pendrecht

In Pendrecht bestaat sinds vorig jaar de kindercampus. Op woensdagmiddag 19 november komt wethouder Leonard Geluk, als ambassadeur van de Kindercampus meepraten over de status van de Kindercampus.

Om 14.00 uur zetten alle genodigden, ook de wethouder, zich in tijdens de activiteiten. Om 15.00 uur is er een film over de Kindercampus met aansluitend een debat in het Pendrecht Theater aan Plein 1953, nr.

De Kindercampus is een mooi initiatief waar kinderen weer kind mogen zijn en hun talenten kunnen ontdekken!

In de Kindercampus werken de gemeente, de deelgemeente, de basisscholen in Pendrecht, Kinderservicehotel en Catalpa (kinderopvang), welzijnsorganisatie Charlois Welzijn, woningbouwcorporatie De Nieuwe Unie, Thuis Op Straat en Pendrecht Zet Door samen.

Doel van deze samenwerking is kinderen in de basisschoolleeftijd een uniek school- en activiteitenaanbod te bieden. Dat betekent in de praktijk dat kinderen tussen 7.00 en 19.00 uur een leerzaam, leuk en aantrekkelijk programma kunnen volgen, waarbij school en naschoolse activiteiten naadloos op elkaar aansluiten.

Begin volgend jaar zijn de contouren zichtbaar van de kindvriendelijke routes. Pendrecht zorgt zo voor een veilige en leefbare omgeving voor haar jongste inwoners.