Deelgemeente Charlois Rotterdam

Terugblik deelraadsvergadering 10 november 2008

Tijdens de vergadering van de deelraad Charlois op 10 november 2008 zijn onder andere de najaarsnota 2008, de programmabegroting 2009 en twee burgerinitiatieven besproken.

Najaarsnota 2008

De Najaarsnota 2008 blikt terug op belangrijke ontwikkelingen in het lopende begrotingsjaar. In de Najaarsnota 2008 worden door het dagelijks bestuur voorstellen gedaan voor bijsturingen, begrotingswijzigingen en onttrekkingen uit bestemmingsreserves. Tijdens de behandeling van de Najaarsnota 2008 is een drietal amendementen ingediend, waarvan er twee door de indieners zijn ingetrokken en één amendement is aangenomen. Met het aangenomen amendement wordt een bedrag van 51.755,- gebruikt voor de realisatie van een bewaakte fietsenstalling op het plein voor het metrostation Maashaven. De Najaarsnota 2008 is vervolgens unaniem door de deelraad aangenomen. Daarnaast werden er twee moties ingediend, die beiden werden verworpen.

De Najaarsnota 2008 kunt u hier downloaden (in pdf)

Begroting 2009

Tijdens de behandeling van de programmabegroting 2009 zijn vijf moties ingediend. Twee hiervan zijn door de indieners voor stemming weer ingetrokken, de overige drie moties zijn verworpen. De programmabegroting 2009 is door de deelraad unaniem aangenomen. De Programmabegroting 2009 kunt u hier downloaden (in pdf)

Burgerinitiatieven

Met de Verordening burgerinitiatief worden inwoners van de deelgemeente uitgenodigd om met ideeën, plannen en voorstellen te komen om de leefomgeving te verbeteren. De deelraad besprak op 10 november twee burgerinitiatieven die door mevrouw Yildiz, bewoonster van Zuidwijk, zijn ingediend. Beide initiatieven werden ondersteund door 50 inwoners van Zuidwijk.

Het eerste voorstel van mevrouw Yildiz betreft het plaatsen van fonteinen en waterlelies in de singels aan de Britsenburg en Wildenburg. De deelraad waardeerde dit voorstel en stemde dan ook unaniem voor het besluit waarmee het dagelijks bestuur de opdracht wordt gegeven het voorstel zoals genoemd in het burgerinitiatief 'Fonteinen en waterlelies in singels Britsenburg/Wildenburg' uit te voeren.

In het tweede burgerinitiatief dat door mevrouw Yildiz is ingediend wordt voorgesteld de rotonde kruising Langenhorst/Slinge met plantjes in te richten. Ook dit voorstel is door de deelraad unaniem aangenomen, waardoor aan het dagelijks bestuur de opdracht wordt gegeven het voorstel in het burgerinitiatief uit te voeren.

Tot slot

Heeft u ook een voorstel waarmee uw wijk of buurt verbeterd kan worden? Informatie over het indienen van een burgerinitiatief en de spelregels daarvan vindt u op www.charlois.rotterdam.nl.

Vergaderstukken en verslagen van deelraadsvergaderingen vindt u op het Bestuurlijk Informatiesysteem (www.deelraadinfo.nl/charlois).