Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 november 2008

Man aangehouden na winkeldiefstal

Enschede

Een 36-jarige man uit 's-Gravenhage werd op woensdag 12 november aangehouden, omdat hij op heterdaad betrapt werd op diefstal in een winkel aan de Noorderhagen in Enschede.

Oplettend winkelpersoneel, van een winkel aan de Noorderhagen in Enschede, zag op woensdag 12 november omstreeks 11.40 uur een man goederen meenemen zonder deze af te rekenen. De man een 36-jarige inwoner van 's-Gravenhage werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man is een veelpleger en werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-142382)

Onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Losser

Een 45-jarige automobiliste uit Losser raakte woensdag 12 november haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagmiddag 12 november omstreeks 17.00 uur zag een getuige dat een vrouw tijdens het inparkeren van haar auto, op het Martinusplein in Losser, tegen een andere auto aanreed. De getuige kreeg het vermoeden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde en nam haar autosleutels in beslag en schakelde de politie in.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 45-jarige vrouw uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd een bloedproef door een GGD-arts afgenomen. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd. (08-142604)

Jongen aangehouden na inbraak en diefstal scooter

Rijssen

Een 16-jarige jongen uit Rijssen werd op woensdag 12 november aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op zondag 9 november in een woning aan de Zuiderstraat in Rijssen te hebben ingebroken en daarbij een scooter te hebben gestolen.

Woensdag 12 november zagen oplettende agenten een jongen op een gestolen scooter rijden. De politie hield de scooterbestuurder aan op een camping aan de Rondweg in Enter. De jongen, een 16-jarige inwoner uit Rijssen, werd aangehouden en bekende de inbraak te hebben gepleegd en de scooter daarbij te hebben gestolen. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-141070)

Auto aangereden veroorzaker gaat er van tussen, politie zoekt getuigen

Holten

De auto van een 29-jarige vrouw uit Holten werd op woensdag 12 november aangereden op de Keizerweg in Holten, hierdoor is schade ontstaan. De politie zoekt getuigen.

Woensdagmiddag 12 november deed de eigenaresse van een auto aangifte van vernieling. Bleek dat haar auto op woensdag 12 november tussen 09.30 uur en 09.50 uur geparkeerd stond ter hoogte van de apotheek aan de Keizerweg in Holten. Daar is waarschijnlijk een andere auto tegen haar auto aangereden waarna de bestuurder doorreed zonder zich bekend te maken.

De politie is opzoek naar de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Rijssen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-142591)

Overval op een cafetaria, politie zoekt getuigen

Rijssen

Op een cafetaria aan de Walstraat in Rijssen werd woensdagavond 12 november door meerdere personen een overval gepleegd. De politie zoekt getuigen.

Woensdagavond 12 november werd omstreeks 21.55 uur een overval gemeld. Bleek dat cafetariamedewerkers aan de Walstraat in Rijssen door nog onbekende daders zijn overvallen. De daders gebruikten hierbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gingen met een nog onbekende buit ervan door.

De politie is opzoek naar de daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Rijssen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-142671)

Arm is terug, drie aanhoudingen na vernieling bronzenbeeld

Ootmarsum

De politie heeft drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden het bronzenbeeld "Sjalotje" in Ootmarsum te hebben vernield op vrijdag 7 november. Op aanwijzing van een van de mannen werd de nog vermiste arm teruggevonden. De politie doet verder onderzoek naar de vernieling. (08-140761)

Voor de redactie: zie onderstaand cursief afgedrukt persbericht

Vandalen slopen bronzenbeeld "Sjalotje", politie zoekt de dader(s) en getuigen

Ootmarsum

In de nacht van vrijdag 7 november en zaterdag 8 november hebben vandalen het bronzenbeeld "Sjalotje" op het Kerkplein in Ootmarsum gesloopt. De politie is opzoek naar de dader(s) en getuigen. Het beeld werd van de sokkel getrokken en in een naastgelegen vijver gegooid. Het beeld raakte zwaar beschadigd. Het schadebedrag is ruim 20.000.- euro. De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernieling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Dinkelland, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-140761)

Café-inbrekers op heterdaad aangehouden

Enschede

Op 12 november rond 18.45 uur meldde een oplettende getuige dat twee mannen over een schutting van een café aan de Deurningerstraat waren geklommen. Ter plaatse troffen agenten twee 30-jarige Enschedeërs aan bij de inmiddels geopende achterdeur van het café. Binnen hadden zij inmiddels een gokkast opengebroken en het geld weggenomen. Beiden werden aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-142633)

Beginnend bestuurder onder invloed

Borne

Een 24-jarige man uit Almelo werd op 12 november betrapt op rijden onder invloed van alcohol op de Grotestraat. Ademanalyse wees 335 ugl uit ( 0.77 promille) De man bleek een zogenoemde beginnend bestuurder en was bovendien al eerder betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-142678)

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

Hengelo

Op 13 november rond 0.30 uur reed een 31-jarige automobilist uit Hengelo op over de Europalaan. Bij de kruising met de Rondweg reed hij door rood licht en kwam daardoor in aanrijding met een 37-jarige automobilist uit Borne. De Hengeloër bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 795 ugl uit (1.83 promille) Hij bleek een beginnend bestuurder te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide beschadigde auto's werden afgesleept. (08-142682)

Jongetje van 9 op fiets aangereden

Vriezenveen

Op 12 november rond 16.20 uur fietsten twee jongetjes op het fietspad van de Nieuwe Daarlerveenseweg. Eén van hen, een 9-jarig jongetje uit Vriezenveen stak de rijbaan over en zag daarbij niet dat er uit de richting Vroomshoop een auto naderde. De auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Albergen. Deze probeerde door remmen het kind te ontwijken maar botste toch met de linkervoorzijde van zijn auto tegen het fietsertje. Die viel via de motorkap op straat. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-142608)

Winkeldieven aangehouden

Hengelo

Op 12 november, rond 15.20 uur, werden in een winkel aan het Plein vier vrouwen betrapt op winkeldiefstal. Zij verdwenen met hun gestolen goederen in een auto, maar winkelmedewerkers hadden het kenteken genoteerd. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en uiteindelijk werden de vier vrouwen aangehouden. Het gaat om een 50-jarige Enschedese, een 36-jarige Almelose en twee Oldenzaalse vrouwen van 28 en 20 jaar. De gestolen goederen, allemaal spullen om een woning in te richten, werden in beslag genomen. De vrouwen zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-142577)

Met gestolen vrachtwagen in de sloot

Geesteren

Op 12 november rond 22.45 uur werd gemeld dat een vrachtwagen in de sloot bij de Hardenbergerweg was gereden. Twee personen zouden daarbij weggerend zijn.

Ter plaatse trof de politie een 9-tons vrachtwagen aan. Er werd geen bestuurder aangetroffen, wel zagen de agenten dat er met het contactslot gerommeld was. Uit onderzoek bleek dat de vrachtwagen even te voren was gestolen bij een bedrijf in Losser. De vrachtwagen werd door een berger uit de sloot gehaald en afgesleept. De weg is hiervoor tussen 0.00 uur en 02.00 uur afgesloten geweest. De eigenaar heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan en de politie onderzoek deze zaak. (08-142692)