Gemeente Son en Breugel


3e Landelijke Dag van Respect

Klik hier voor vergroting.

gastles.jpg

Op 13 november 2008 heeft loco burgemeester Marina Starmans een gastles verzorgd van ruim één uur over respect. Deze les gaf zij aan beide groepen 8 van basisschool De Bloktempel in het kader van de Dag van Respect.

---

De Dag van Respect wordt landelijk georganiseerd door de gelijknamige stichting. Deze dag is in het leven geroepen omdat er in de samenleving geconstateerd wordt dat vaker gebrek is aan respect.

Op de Dag van Respect geven betrokken Nederlanders gastlessen over respect op basisscholen. Zij vinden het belangrijk om over respect te praten, stil te staan bij wat het betekent en te proberen met elkaar verdraagzamer te zijn.

Het doel van de gastles van Marina Starmans was de leerlingen te stimuleren om vaker na te denken over wat respectvol omgaan met elkaar betekent. Hierbij verwoordde zij aan de leerlingen op haar eigen wijze hoe belangrijk het is, dat respect onze basishouding is.

"Het gaat simpelweg om aardig en verdraagzaam te zijn. Respect voor elkaar, voor natuur en voor de samenleving", aldus Marina Starmans.