Gemeente Cromstrijen


Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan 2007-2016 vastgesteld (13-11-2008)

De gemeenteraad stelde in haar vergadering van 4 november 2008 het gemeentelijke verkeer- en vervoerplan 2007-2016 (GVVP) vast. Het GVVP stelde ingenieursbureau van Kleef B.V. op en gebeurde in nauwe samenwerking met een groot aantal betrokkenen binnen de gemeentelijke organisatie. Ook inwoners en verschillende belangenorganisaties speelden een rol bij de totstandkoming van het GVVP.

Inhoud van het GVVP

Het verkeer- en vervoerplan bestaat enerzijds uit een overzicht van alle knelpunten en toekomstige ontwikkelingen en anderzijds uit een uitvoeringsprogramma met daarin maatregelen om de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren. De gemeente werkt de maatregelen gefaseerd uit zoals omschreven in het uitvoeringsprogramma. De gemeenteraad besloot om prioriteit te geven aan de realisatie van de randweg Klaaswaal en Numansdorp. Daarmee legt de gemeente de nadruk op oplossingen voor de lange termijn.

Korte termijn maatregelen centrale as

De gemeenteraad nam op 25 maart 2008 een motie aan. De gemeenteraad wil op korte termijn eenvoudige maatregelen treffen op de centale as van de gemeente (de Voorstraat, Burg. de Zeeuwstraat en Rijksstraatweg in Numansdorp en de Rijksstraatweg en Molendijk in Klaaswaal) om de verkeersoverlast hier af te laten nemen. Een aantal korte termijn maatregelen stelde de gemeenteraad op 4 november 2008 vast. De verdere uitwerking van de motie en een overzicht van de mogelijke verdere maatregelen behandelt de Commissie Ruimtelijke en Beheerszaken op 24 februari 2009.

Documenten GVVP pas vanaf week 47 beschikbaar

De definitieve rapportages horend bij het GVVP passen wij op dit moment aan aan de staat van wijzigingen. Vanaf 19 november zijn de rapportages ook op de internetsite beschikbaar.

Kijk voor meer informatie bij Gemeentelijk verkeer- en vervoerplan