BedrijfsautoRAI

Veldwerk Transport kiest na uitgebreide selectie voor 8 MAN TGL bakwagens

(11/13/2008)
Het vervoersaanbod van de Van Velden Holding in De Lier is breed. Binnen het concern zijn meerdere bedrijfsonderdelen actief, die ieder op een eigen manier in de vervoersbehoefte van een klant kunnen voorzien.
Naast Veldwerk Koerier, waar het bedrijf in 1988 mee begon, zijn dat Veldwerk Materieel en Veldwerk Transport. Het laatstgenoemde bedrijfsonderdeel verving onlangs, na een uitgebreide productvergelijking, een deel van haar materieelvloot voor een achttal nieuwe MAN TGL 12.180 4x2 vrachtautoâs met een baklengte van 9 meter. Deze voertuigen zijn inmiddels geleverd door MAN dealer Van Leeuwen Truckservice Westland en worden ingezet voor het vervoer van pvc rioleringsbuizen van Dyka.

De bedrijfsnaam Veldwerk is destijds door een reclamebureau bedacht en vormde een samentrekking van de achternaam van grondlegger Van Velden en het woord âwerkâ. Inmiddels voert de tweede generatie, in de persoon van Christian van Velden, de onderneming aan. Hij vertelt: âHet bedrijf startte in 1988 met één auto en biedt nu werk aan 50 werknemers, 35 eigen voertuigen, waaronder 20 vrachtautoâs, 10 bestelautoâs en de nodige personenautoâs. Die ieder, afhankelijk van de inzet, aan het werk zijn voor ons transport- of koeriersbedrijf. Daarnaast beschikken wij hier in De Lier over een eigen op- en overslagruimte met 600 palletplaatsen. Binnen de grote diversiteit aan werkzaamheden valt sinds 1999 ook het vervoer van lange pvc buizen voor rioleringen. Tot voor kort reden wij in dat werk voor Dyka met verschillende truckmerken en wilden dat meer standaardiseren. Om daarbij tot een juiste keuze te komen, hebben wij diverse merken en modellen getest en uitgebreid gekeken naar de oplossing die ons en vooral ook de chauffeurs het best beviel. Uiteindelijk viel de keuze op de 12 tons MAN TGL met een 180 pk Euro 4 dieselmotor zonder AdBlue. Op basis van onze ervaring met eerder in gebruik genomen trekkers en bakwagens van het merk wisten wij dat de kwaliteit van de autoâs en de dealer prima in orde waren. Wat verder voor de TGL sprak was de ruime cabine en zeker ook de lage instap. De chauffeurs op deze autoâs stappen dagelijks 35 tot 40 maal in en uit de cabine en dan is een lage instap plezieriger. Voorwaarde bij de bestelling van de MAN âs was wel dat alle autoâs tegelijk geleverd moesten worden, omdat wij de omwisseling in een vakantieperiode wilden realiseren. Met de hulp van de leverende dealer is dat prima gelukt. Samen met collega-dealers in de inzetgebieden verzorgen zij ook het onderhoud, dat wij in een contract hebben opgenomen. Zowel op de locatie Dordrecht als die in Alkmaar staat een deel van de 8 nieuwe MANâs, die opvallen door hun lengte. Die bedraagt bijna 11 meter omdat we daar de buizen het best mee kunnen vervoeren. In het kader van de veiligheid zijn de autoâs verder voorzien van achteruitrijcameraâs, speciale flits knipperlichten en een apart vergrendelsysteem met spanbanden en bajonethaken om in combinatie met de rongen de lading stevig mee vast te zetten. De chauffeur heeft de beschikking over een luxe bestuurdersstoel, een automatische versnellingsbak, elektrische ramen en een radio-cd-spelerâ, licht directeur Christian van Velden deze aankoop toe.

Veldwerk Koerier is het andere onderdeel van het bedrijf en houdt zich voornamelijk bezig met koeriersdiensten tot 1500 kg waarbij de koerier in heel Nederland binnen 45 minuten voor de deur staat. Maar ook gekoeld sneltransport van vleeswaren, levensmiddelen en monsters voor milieulaboratoria.

The European Road Transport Show 2007