Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Eenmalige uitkering voor minima

gepubliceerd op : 13-11-2008

De gemeente Oldenzaal heeft besloten aan alle minima in december een eenmalige uitkering van 50 euro per huishouden toe te kennen.

Om voor deze uitkering in aanmerking te komen mag het inkomen niet meer bedragen dan 120% van het sociaal minimum en het vermogen mag een bepaalde grens niet te boven gaan.

De eenmalige uitkering is mogelijk geworden omdat de rijksoverheid 50 miljoen euro extra heeft uitgetrokken voor het armoedebeleid. Gemeenten is gevraagd de uitkering aan de minima te verstrekken. In Oldenzaal komen circa 1700 inwoners voor deze eenmalige uitkering in aanmerking. Van deze doelgroep zijn de gegevens van circa 1200 personen bij de gemeente bekend. Zij ontvangen een uitkering van de gemeente of komen in aanmerking voor bijzondere bijstand of de kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen. Zij krijgen de uitkering automatisch verstrekt en ontvangen hierover in december bericht.

Inwoners die wel tot de doelgroep behoren maar nog niet bij de gemeente bekend zijn, kunnen een aanvraag indienen. De aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de receptie van het stadhuis.