PvdA Rotterdam


Rotterdam wordt veiliger en socialer

Do 13 Nov 2008 - Redactie

Vandaag heeft de PvdA tijdens de behandeling van de begroting voor 2009 stil gestaan bij het succes van het stadsbestuur. Daarnaast heeft de PvdA aandacht gevraagd voor onder andere de veiligheid in de Rotterdamse wijken en de Rotterdamse jongeren. Daarnaast stelde de PvdA voorop dat het van belang is dat alle Rotterdammers zich thuis moeten voelen in de stad.

Hieronder een kleine samenvatting van de inbreng bij de begrotingsbehandeling. Onder dit bericht kunt u de volledige inbreng van de PvdA downloaden.

Veiligheid
PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst drong bij het stadsbestuur aan op blijvende inzet op veiligheid. De rapportcijfers voor veiligheid gaan nog steeds de goede kant op. Jaar na jaar gaan we de goede kant op. Daarom is Rotterdam veiliger dan de meeste andere steden. Maar er zijn ook buurten waar de situatie zorgelijk is én blijft, aldus Van Heemst.

Jongeren(hoofdstad 2009)
De PvdA kijkt reikhalzend uit naar 2009 wanneer Rotterdam de eerste Europese Jongerenhoofdstad wordt. Het PvdA-idee uit 2006 wordt werkelijkheid. Wel verdient de organisatie van activiteiten gericht op homo-jongeren extra aandacht.

Van Heemst vroeg ook veel aandacht voor de Rotterdamse kinderen. Onze kinderen en jongeren verdienen een goede opvoeding, een goede opleiding en een goede toekomst. Daarbij moeten ze de ruimte krijgen, maar moeten we ook grenzen stellen.

Thuisvoelen
Voor de PvdA is het belangrijk dat Rotterdam een stad wordt waar alle Rotterdammers zich thuis kunnen voelen. Daarbij is de geschiedenis van de stad belangrijk. De PvdA-fractie deed een aantal voorstellen om het Rotterdam-gevoel te verbeteren.
Bijlagen: pdf begrotingsbijdrage website.pdf