Politiebond ACP

13 november 2008

Lifestyle neutraliteit: definitief standpunt afwachten

Door: Frank van de Kuyl

In verschillende media en op websites wordt gesproken over een definitief standpunt van minister Ter Horst in de lifestyle-discussie.

ACP-leden bepalen het standpunt over het onderwerp lifestyle.

Begin oktober is er informeel gesproken tussen de minister en de politievakbonden over het onderwerp lifestyle. De minister wil namelijk een standpunt innemen over een al dan niet lifestyle neutraal voorkomen voor politiemensen. De discussie gaat bijvoorbeeld over het dragen van piercings, tatoeages, lang haar, religieuze uitingen etc.

Met de minister is de afspraak gemaakt dat zij haar standpunt eerst in de ministerraad bespreekt. Daarna zal zij de discussie aangaan met de politiebonden. Het onderwerp wordt aanstaande vrijdag in de ministerraad besproken, waarop het standpunt formeel bepaald wordt. De ACP houdt zich aan de afspraak en communiceert dus pas nadat de ministerraad zich uitspreekt. Wij zullen het formele standpunt van de minister dan zo snel mogelijk bekendmaken. Vervolgens gaan we in gesprek met onze leden om het ACP standpunt over lifestyle neutraliteit vast te stellen, dat we inbrengen in het overleg met de minister over dit onderwerp. Wordt vervolgd dus.
---