FloraHolland


Gedeputeerde Zuid-Holland en directeur KvK bezoeken FloraHolland vestiging Bleiswijk

BLEISWIJK (13 november 2008) - Op 4 november brachten de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Manita Koop, samen met Peter Luykx, directeur van de Kamer van Koophandel Den Haag een bezoek aan FloraHolland vestiging Bleiswijk.

Tijdens dit bezoek heeft vestigingsmanager Aad van den Enden de visie van FloraHolland vestiging Bleiswijk toegelicht en gesproken over de ontwikkelingen binnen de Greenport Oostland. Aan de orde kwamen het behoud van het areaal aan productiegebied in het Oostland, de glastuinbouw in de Zuidplaspolder, de ontwikkeling van Greenparc Bleiswijk als logistiek centrum in de Greenport Westland/Oostland en de ontwikkeling van het Bleizo gebied (Bleizo staat voor Bleiswijk/Zoetermeer) als centrum voor kennis en innovatie in de glastuinbouw.

Tijdens het bezoek is uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van vestiging Bleiswijk als sierteelt detailhandelscentrum voor Nederland en België, waarbij een bezoek is gebracht aan de klokken en groothandelscentrum Terra Bleiswijk. Tijdens een rondrit over Greenparc Bleiswijk is gesproken over de logistieke ontwikkelingen in de sierteeltketen. De collectie- en distributiemogelijkheden van Bleiswijk voor de afwikkeling van directe stromen in de sierteelt kwamen hierbij aan de orde, alsmede de mogelijkheden voor het afwikkelen van de retourlogistiek.

Fotobijschrift: vestigingsmanager Aad van den Enden (rechts), met Peter Luykx, directeur van de Kamer van Koophandel in Den Haag (links) en Manita Koop, gedeputeerde (midden).