Gemeente Etten-Leur

Persbericht
Roosendaal, 13 november 2008

Definitieve locatie polikliniek Etten-leur
Woonstichting Etten-Leur en Franciscus Ziekenhuis worden buren Franciscus Ziekenhuis biedt ruimte voor zorg

De Raad van Bestuur van het Franciscus Ziekenhuis heeft, in nauwe samenspraak met Woonstichting Etten-Leur (WEL) besloten dat de polikliniek Etten-Leur zal worden gevestigd in een bestaand pand aan het Schoonhout 215.

De polikliniek wordt ondergebracht in het pand waarin voorheen Essent/PNEM was gehuisvest. Dit pand is goed bereikbaar in Etten-Leur en bijna alle uitvalswegen komen uit bij de polikliniek. Bij het pand is zeer ruime parkeergelegenheid aanwezig, waar bezoekers gratis kunnen parkeren.

Het pand moet nog wel worden aangepast aan de eisen die aan een polikliniek worden gesteld op het gebied van hygiëne en er moeten speciale voorzieningen voor behandelingen en onderzoeken worden gerealiseerd. Op 1 juni 2009 zal de polikliniek worden geopend.

Voor WEL past het huisvesten van een polikliniek perfect in de keten van wonen, zorg en welzijn. Een samenwerking hiervoor met het Franciscus Ziekenhuis, is een kans die WEL met beide handen heeft gegrepen.

Waarom keuze Schoonhout?
Schoonhout is een tijdelijke locatie, en wel voor de periode van 5 jaar. WEL wil daarna de locatie gaan herontwikkelen tot woningbouw. Als er zicht is op groei van de polikliniek zal, in samenwerking met WEL en mogelijk andere zorgaanbieders/ zorgverleners, gezocht gaan worden naar een definitief pand voor huisvesting. Daarbij zal rekening worden gehouden met de ervaringen van de patiënten met betrekking tot de geboden zorg.

Voor de vestiging van de polikliniek in Etten-Leur heeft het Franciscus Ziekenhuis zich in eerste instantie georiënteerd op een bestaand pand aan de Edward Poppelaan. Het pand bleek na een periode van lange leegstand in dermate slechte staat dat het door de eigenaren gesloopt moest worden. Na sloop van dit gebouw bleek een tijdelijk unitbouw ter plaatse tot te hoge kosten te leiden.