Gemeente Capelle a/d IJssel

Een miljoen in het Capelse groen

Het college investeert tot 2010 eenmalig één miljoen euro in het openbare groen in Capelle aan den IJssel. Hiermee wil het college het groen in de gemeente een extra impuls geven. Het gaat om opknaplocaties, groot onderhoudsprojecten en om het versterken van de identiteit van de wijken door middel van investeren in groen.

De gemeente heeft de verschillende WOP's (wijkoverlegplatforms) betrokken bij de plannen. Daarnaast heeft de gemeente in een enquête aan bewoners gevraagd hoe zij het openbaar groen in hun buurt waarderen. Op basis hiervan zijn een aantal opknaplocaties aangewezen. Op die locaties wordt het groen nauwkeurig onder de loep genomen en indien nodig verbeterd. Een deel van het groen kan vervangen worden door gevarieerder groen, kleurrijke beplanting en minder ruig gras. Bewoners kunnen zelf ook bijdragen door openbaar groen in hun buurt zelf te onderhouden in ruil voor mooiere planten en bomen.

Onder groot onderhoudsprojecten vallen bijvoorbeeld de riolering- en ophoogprojecten in de gemeente. Als de gemeente deze werkzaamheden start, dan wordt ook direct het groen in die buurt verbeterd. Het groen kan worden uitgebreid of er komt gevarieerder en kleurrijker groen voor terug. Voorheen werd alleen het noodzakelijke groen teruggeplaatst.

Met de eenmalige investering in het groen krijgen de Capelse wijken een eigen identiteit. Dat wordt onder meer gedaan met een accentkleur. Dit vergroot de herkenbaarheid en gevarieerdheid van de wijken.



Gemeente Capelle a/d IJssel