Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente investeert in bedrijventerrein Hoofdweg Capelle aan den IJssel

Het college heeft een plan gemaakt om te investeren in het bedrijventerrein Hoofdweg. De bedrijven zijn daar al langere tijd mee bezig en ook de gemeente is overtuigd van de noodzaak om het Hoofdweggebied aan te pakken.

De belangrijkste opgaven zijn het verbeteren van de bereikbaarheid, zichtbaarheid en herkenbaarheid van het gebied om het vestigingsklimaat te verbeteren. Het college wil daarom samen met de ondernemers:
- bedrijventerrein Hoofdweg ontwikkelen tot een modern werk- en winkelgebied aan de A20;
- een duidelijke indeling maken in drie zones (Boulevard, Etalage en Werkplaats) zodat de bedrijven zich optimaal kunnen profileren en hun functie kunnen uitoefenen;
- inzetten op een betere (interne) ontsluiting.

Een aantal acties gaat de gemeente op korte termijn starten. Bijvoorbeeld het opknappen van de buitenruimte, het verbeteren van de bewegwijzering en beveiliging en het inrichten van het deel Capelle XL als verblijfsgebied voor consumenten gaat snel uitgevoerd worden.

Daarnaast start de gemeente met het maken van plannen voor de langere termijn. Daarbij gaat het erom de gebouwen een goede representatieve uitstraling te geven en het zorgen voor een goede ontsluiting. Voor dat laatste komt het onder meer aan op een goede samenwerking met de gemeente Rotterdam. Een goede ontsluiting een voorwaarde voor nieuwe ontwikkelingen, zowel langs het Capelse als het Rotterdamse deel van de Hoofdweg.